StoryEditorOCM
Panoramapjesma ih je održala

Turisti u Neumu i u Egiptu plesali Užičko kolo i ‘plašili morske pse‘, jednima je to odlično, drugima ‘seljački‘

Piše mozaik sd
4. srpnja 2023. - 13:20

Opuštenim ljudima na ljetovanju svašta padne na pamet pa tako i da plešu Užičko kolo na plaži, da to snime i objave na društvenim mrežama.

Snimka s plaže hotela Zenit u Neumu, kada je veliki broj turista u kupaćim kostimima odlučio plesati uz zvuke kola sa zvučnika sve dok ih nije prekinuo policajac, postala je viralni hit.

Sada se društvenim mrežama proširila snimka plesanja Užičkoga kola, i to na plaži u Hurghadi u Egiptu, koje je ovo ljeto jedna od popularnijih destinacija turista iz Bosne i Hercegovine. Oni su najprije kolo poveli u moru pa su se popeli na pijesak i tu nastavili igrati.

image

Užičko kolo na egipatskoj plaži
 

Screenshot Instagram

Većini onih koji su pogledali video prizori iz Egipta se nisu posebno svidjeli pa su ples označili kao sramotu i cirkus.

Bilo je i onih koji su smatrali da nema ništa loše u tome da se ljudi vesele, a drugi su se našalili da se "Užičkim kolom bore protiv morskih pasa", prenosi Buka.

 

U komentarima su se spominjali Srbi, "cigani" i seljaci, kolo je usijalo tipičnu ovdašnju polemiku. Tko bi prije ove snimke mogao pretpostaviti da će kolo toliko polarizirati javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:35