StoryEditorOCM
PanoramaMeđunarodni dan

Testiranje inteligencije ponovno stiže u Split: Mensa traži najinteligentnije Hrvate, evo kako se možete prijaviti

Piše MOZAIK SD
23. rujna 2024. - 11:21

Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu 28. rujna. Testiranja će  provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, zaprimit će poziv na učlanjenje u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranjima inteligencije 28. rujna u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, Hrvatska Mensa petnaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Hrvatska Mensa se još 2010. godine, na inicijativu njemačke Mense, prvi puta priključila obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije, u kojem je osim Hrvatske, tada sudjelovalo još 18 nacionalnih Mensi s četiri kontinenta, kako prenosi N1.

image

.

/Shutterstock

Povećanje broja onih koji zadovoljavaju uvjete

-Tijekom ove godine zabilježeno je blago povećanje broja pristupnika koji na testiranjima zadovolje uvjet za učlanjenje. Navedeno može biti dodatna motivacija ljudima koji razmišljaju o testiranju, no na isto se još nisu odvažili. Spoznaja o vlastitom potencijalu, odnosno kvocijentu inteligencije, može dovesti do povećanja samopouzdanja i proaktivnosti pri izvršavanju poslovnih i životnih izazova, rekao je Mario Erceg, predsjednik Hrvatske Mense.

Iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje.

Primarni cilj – testiranje inteligencije

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika, prenosi Dnevnik, piše N1.

image

.

/Shutterstock

Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, obavljeni su primjeri zadataka.                                  Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, a sve informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama mensa.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 11:21