StoryEditor
Panoramaako imate viška...

Tajland se ‘otvorio‘, ali voljeli bi vidjeti tko će putovati po njihovim rigoroznim uvjetima. Prekomplicirani su i za veliku većinu Hrvata nemogući

Piše V.P.
21. studenog 2020. - 16:19
AFP

Ako ste se zaželjeli Tajlanda ove zime i putovanja u toplije krajeve – dobro razmislite prije nego što krenete kupiti avionsku kartu. Naime, unatoč tome što su u ovoj azijskoj državi nakon što je zemlja mjesecima bila "pod ključem" napokon odlučili otvoriti granice, uvjeti pod kojima se dolazi, poprilično su otežavajući.

Blago rečeno! Prilikom prijave za vizu u zagrebačkoj ambasadi morat ćete priložiti potvrdu od svoje banke koja dokazuje kako na računu u posljednjih šest mjeseci imate minimalno 500.000 THB, što je oko 105.000 kuna ili 14.000 eura.

Kad dođete na Tajland morate u obveznu karantenu u trajanju od 14 dana i to isključivo u određene hotele, koji će vas ta dva tjedna stajati između 800 i 5000 eura, ovisno za koji se odlučite, a u cijenu je uključeno 14 noćenja, tri obroka dnevno i dva testiranja na COVID-19. Osim toga svakodnevno ćete mjeriti temperaturu, i to dva puta, ujutro i navečer.

Tek ako oba testa na koronu budu negativna nakon dva tjedna izolacije možete ići gdje god hoćete.

Rezervacija smještaja se radi nakon što dobijete vizu iz konzulata te onda morate otići na posebnu stranicu kako biste aplicirali za COE (Certificate of Entry) bez kojeg ne možete ući ni u avion, a kamoli doći do Tajlanda.

Ako se tijekom izolacije u hotelu pokaže da ste pozitivni na koronavirus, odmah vas prebacuju u bolnicu gdje idete na svoj trošak, pa prije polaska morate ugovoriti obvezno putno osiguranje koje pokriva vaše liječenje i ima pokriće od minimalno 100.000 USD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 00:40