StoryEditorOCM
Panoramaomiljena poslastica

Svima omiljena čokoladica dobila je baš takvo ime iz poprilično bizarnog razloga, saznajte zašto se Snickers zove tako

Piše MOZAIK SD
21. kolovoza 2023. - 22:59

Postoji bizarna pozadinska priča zašto se čokoladica Snickers zove baš Snickers. Snickers pločice nedvojbeno su jedna od omiljenih slatkih poslastica u svijetu, poznate po svojoj mješavini nugata prelivenog karamelom i kikirikijem, a sve to zaliveno mliječnom čokoladom. No, nadimak čokoladice ima prilično čudno podrijetlo koje ljudi tek sada shvaćaju, piše klik.hr.

Snickers je već odavno uvriježen naziv za svakoga tko voli slatko tijekom desetljeća otkako je prvi put krasio naše okusne pupoljke davne 1911. godine. I nije samo okus pločica omiljen kod obožavatelja jer se marka također može pohvaliti hrpom privlačnih slogana poput kad si gladan nisi svoj‘.

Dobio ime po konju

E sada, malo nas je uopće razmišljalo o tome otkud uopće naziv ‘Snickers‘. Počelo je prije više od jednog stoljeća kada su Frank i Ethel Mars pokrenuli tvornicu slatkiša. Iako se početni poslovni model nije pokazao pobjedničkim,  vjerojatno je bilo najbolje jer je par kasnije osnovao ‘Mar-o-Bar‘, tvrtku koja se kasnije pretvorila u Mars Company.

Marka je odmah postigla uspjeh sa svojim prvim proizvodom, Milky Wayom, koji je odmah postao hit. Poznavatelji slastica kasnije su navodno kupili ogromnu farmu za uzgoj konja od 3000 hektara u Tennesseeju koju su prikladno nazvali po Mliječnoj stazi. Na farmi je par držao nekoliko konja, a među njima je bio i Ethelin omiljeni konj koji je 1930. godine umro.

Smrt se dogodila neposredno prije nego što je čokoladica, kojoj još nije dodijeljeno službeno ime, trebala krenuti u proizvodnju. Pogađate kako se konj zvao? Ime konja zapravo je bilo Snickers  pa je par odlučio nazvati potpuno novu čokoladicu po svom pokojnom ljubimcu kao dirljivu posvetu, piše klik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 09:43