StoryEditor
PanoramaSve za uzbuđenje

Stvarna Squid Game partija održana je u Abu Dhabiju: sudionici su se okušali u ulozi natjecatelja

Piše PSD
14. listopada 2021. - 10:25

Nakon neviđenog uspjeha 'Squid Gamea' bilo je pitanje vremena kad ćemo čuti da je netko organizirao partiju igre u stvarnome životu. Radnja serije je smještena u blisku budućnost u Koreji gdje skupina građana preopterećenih dugovima pristaje sudjelovati u showu na život i smrt. Jedni će biti ubijeni, ali će pobjednik osvojiti basnoslovni iznos i ostatak svojih dana provesti u miru.

image
Giuseppe Cacace/AFP

Korejski kulturni centar u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sada je organizirao događaj na temu Netflixove serije, na kojem natjecatelji mogu sudjelovati u nizu korejskih dječjih igara inspiriranih 'Squid Gameom'. U stvarnom natjecanju očigledno nema ubojstava niti novčane nagrade od 38 milijuna dolara, ali su sudionici imali priliku osvojiti slavnu zelenu trenirku kakvu nose likovi u emisiji.

image
Giuseppe Cacace/AFP

Igre se održavala jučer, 12. listopada u dvosatnim terminima u stilu turnira. Kako bi se prijavili, podnositelji zahtjeva morali su ispuniti obrazac koji sadrži tri pitanja vezana uz seriju.

Sudionici su bili odjeveni u majice s logotipom Squid Game, dok je osoblje događaja na ružičastim odijelima nosilo krug, trokut i kvadrat kakve nose voditelji igre u seriji.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Squid Game je premijeru imao 17. rujna i u roku od 10 dana bio je Netflixov najgledaniji show u 90 zemalja. Postao je toliko popularan da je došlo do porasta prodaje zelenih trenirki i bijelih tenisica u dućanima diljem svijeta.

item - id = 1134899
related id = 0 -> 1134293
related id = 1 -> 528194
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2021 10:27