StoryEditorOCM
PanoramaSNJEŽNI KRALJ

Splićanin skijao po asfaltu na žnjanskoj uzbrdici, svojom zanimljivom rekreacijom mnoge nasmijao do suza: ‘Da nas nema, tribalo bi nas izmislit!‘

Piše PSD
3. siječnja 2023. - 18:10

Danas je na Žnjanu uočen prizor za pamćenje!

Siječanj je mjesec tradicionalno rezerviran za odmore, putovanja i snježne radosti. Međutim, s obzirom na to da u Splitu snijega nema skoro 11 godina, Splićani su prisiljeni skijati i grudati se negdje drugdje. Danas je ipak jedan Splićanin odlučio skijati u Splitu. Nije ga zasmetalo što je to izvedivo jedino - na asfaltu.

Facebook profil "Radio Dalmacije" podijelio je urnebesan video čovjeka koji se velikom žnjanskom uzbrdicom iznad plaže penje - na skijama. Smiješan prizor, otkrilo se u komentarima, zapažen je i u drugim dijelovima grada, a nasmijao je mnoge. 

- Dosadilo mu više čekati snijeg, našalila se jedna korisnica Facebooka.

- Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti, dodala je još jedna žena.

- A još nije ni južina udarila..., napisao je jedan začuđeni komentator. 

- Ja ga vidjela skija prema Zenti i pitam se što ovaj izvodi. Koji je to sad novi dir?, pisalo je među komentarima. 

Šale koje su se zbijale na račun ovog čovjeka ipak nisu svima bile smiješne. Neki su u komentarima drugima pokušavali objasniti da se radi o pripremama za skijanje te da je vrijeme potrošeno u rekreaciji i sportu, bolje od konstantnog ispijanja kava. 

- Što očekivati od grada u kojem se i trkačima rugaju i misle da su "pukli", ovo je tek znanstvena fantastika. Jedino što nije smiješno je ispijanje kave satima, pisalo je. 

- Ovo je jako popularno u Skandinaviji ljeti. Samo što ne voze po cesti nego po biciklističkim stazama, nadovezao se jedan sudionik rasprave. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 04:14