StoryEditorOCM
PanoramaU PITANJU UMJETNOST

Splićane šokirao prizor žene u zavojima u bolničkim nosilima nasred Rive, otkrivamo o čemu se radi

Piše I. P.
16. prosinca 2023. - 15:59

Splitska umjetnica i reality zvijezda Olja Einfalt Mihovilović, poznatija i kao ‘Olja vampirica‘, danas je na Rivi imala performans.

Performans je započeo s Oljom na bolničkim nosilima kojima su ju gurali kroz Rivu, a bila je omotana u zavoje na kojima je pisalo SPLIT. "Bolničari" oko nje oživjeli su Olju, zatim su joj skinuli zavoje te je ispred fontane kraj Rive, sa zlatnim krilima na leđima i crnim majicom s natpisom "2024!" u ruci držala zlatne balune u obliku srca.

image

Performans Olje Vampirice na Rivi

Privatni Album

"Poruka je: nada zadnja umire. Ako je Dioklecijan izabrao ovaj naš grad za najljepši grad na svijetu i napravio ovu predivnu palaču, moramo ga čuvat, moramo ga volit, moramo ga pazit. I ne smijemo nikad gubiti nadu. Split mora biti živ! Najživlji na svijetu!" poručila je umjetnica, prenosi Dalmacija Danas

image

Olja vampirica

Privatni Album

- Moramo se probudit i moramo se svi potrudit da ovaj grad bude grad umjetnosti. Ja govorim kao umjetnica u ime umjetnika, iza mene ne stoji nikakva stranka. Splite moj svi te volimo i svi moramo biti zajedno - zaključila je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:49