StoryEditorOCM
PanoramaIMAGINARNI SCENARIJ

Španjolska TV postaja proširila alarmantne glasine o Kate Middleton koje zgražaju ne samo britansku kraljevsku kuću

Piše MOZAIK SD
2. veljače 2024. - 18:37

Prema otkrićima Daily Maila, Buckinghamska palača bijesna je na španjolski televizijski kanal. U njemu je novinarka, kako se navodi, širila lažne informacije o zdravlju Kate Middleton (42).

U ponedjeljak, 29. siječnja, nakon dva tjedna u bolnici zbog abdominalne operacije, Kate Middleton napustila je londonsku kliniku. No, kako princeza od Walesa odbija reći više o svom zdravlju, počela su se širiti različita nagađanja, na veliku žalost Buckinghamske palače.

Uoči izlaska Kate Middleton, novinarka Concha Calleja navodno je na španjolskom televizijskom kanalu Fiesta - koji je osnovala talijanska tvrtka koja je pripadala Silviju Berlusconiju - objavila "ozbiljne komplikacije" nakon operacije, koje medicinski tim "nije očekivao". Novinarka, koja se pojavila na španjolskoj televiziji predstavljajući se kao kraljevski stručnjak, rekla je da su "drastični postupci" medicinskog tima uključivali intubaciju princeze od Walesa te stavljanje u induciranu komu.

image

Kate Middleton je u ponedjeljak izišla iz bolnice

Rasid Necati Aslim/Anadolu Via Afp

Izvor blizak kraljevskoj obitelji rekao je za The Telegraph da su izjave lažne. "To je potpuno apsurdno", rekao je, te dodao: "Ova novinarka nije poduzela nikakvu provjeru kako bi potvrdila istinitost informacija." "To je u osnovi potpuno izmišljeno."

Iako su njezine izjave u tabloidima razljutile palaču, Concha Calleja nije se zaustavila na tome. Na snimanju Fieste, Španjolka je također uvjeravala da hospitalizacija Kate Middleton 16. siječnja ... nije bila prvi. Prema njezinim riječima, majka Georgea, Charlotte i Louisa također je krajem prosinca provela neko vrijeme u londonskoj klinici, nakon što se "nije osjećala dobro".

"Tisak, umjesto da eventualno raspravlja o stvarnom problemu koji pogađa Kate Middleton, počeo je razrađivati čitav niz imaginarnih scenarija, s pretjeranom dramatizacijom koja dovodi do pomisli da je možda na rubu smrti", rekao je Philippe Moreau Chevrolet - komunikacijski savjetnik i profesor komunikacije na Sciences Po. Prema njegovim riječima, te se fantazije rađaju iz strategije palače (ne)komunikacije, uvijek prožete formulom "Nikad ne objašnjavaj, nikad se ne žali". Za stručnjaka, "nemati potpuno, racionalno objašnjenje odmah" omogućuje "poticanje društvenih mreža i kontroverzi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:43