StoryEditorOCM
Panoramasvemirci traže oprez

Snimka presretanja NLO-a iznad Nevade postala viralni hit, sve izgleda toliko stvarno da su povjerovali i neki mediji

Piše vijesti sd
1. kolovoza 2023. - 10:30

Posljednjih dana kao da su velike vrućine utjecale i na pojačani promet NLO-a. Uz saslušanje u američkom Kongresu, nepoznati leteći objekti navodno su viđeni u Sjedinjenim Američkim Državama, pa čak i u obližnjoj Sloveniji.

Na to se odlično naslonila i "vijest" da su u subotu 29. srpnja iznad američke savezne države Nevade dva američka lovca presrela tri nepoznata leteća objekta. O tome je snimljen i video koji je stvorio korisnik Instagrama Iceman Fox 1.

Taj je video postao viralan na Twitteru, a prenio ga je i poznati novinar Jaime Maussan.

Video je prenio i španjolski portal Marca čiji je novinar zapisao da se "video ističe oštrim i jasnim prizorima" te se javno zapitao zašto se vlasti još uvijek nisu očitovale o slučaju. A vlasti se nisu očitovale jer je video stvoren na računalu. Stvorio ga je navedeni Iceman Fox 1, koji se i inače ističe impresivnim grafikama što prikazuju borbene zrakoplove u akciji, i to pomoću "Digital Combat Simulatora".

Njegovu snimku s Instagrama netko je objavio kao ozbiljnu temu na Twitteru, gdje je postala viralni hit te prevarila i iskusne medijske profesionalce, piše Net.hr.

I ovaj slučaj dodatno je upozorenje da s NLO-ima, kao i sa drugim zemaljskim vijestima, koje se pojavljuju na društvenim mrežama i u medijima, treba biti oprezan. U tome bi se posebno trebali isticati novinari, čiji bi posao trebao biti da provjeravaju činjenice koje objavljuju.

image

Jedan od dva navodna američka lovca koji je presreo NLO-e
 

Screenshot Instagram Iceman.fox1
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:55