StoryEditorOCM
PanoramaŠKLJOC

Slavna fotografkinja Annie Leibovitz (74) dobro zarađuje u Madridu! Evo koga je jučer snimila i koliko je zaradila

Piše MOZAIK SD
8. veljače 2024. - 08:32

Španjolska banka angažirala je za novi portret kralja Felipea VI. i kraljice Letizije američku fotografkinju Annie Leibovitz (74). Za posao koji je obavila Annie Leibovitz u srijedu u Kraljevskoj palači bit će plaćena oko 160.000 eura. 

Fotografije koje je snimila Annie neće biti uključene u službene portrete, niti će se koristiti za događaje i u službenim centrima. Osim toga, one se ne mogu reproducirati i njihova jedina kopija bit će obješena i uokvirena u galeriju portreta kraljeva Španjolske banke, koju je 1782. u Madridu osnovao kralj Carlos III. 

image

King Felipe VI of Spain and Queen Letizia of Spain attend a meeting at the RAE (Royal Spanish Academy) headquarters on January 19, 2023 in Madrid, Spain (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp

Zanimljivo je da je cijena od 160.000 eura znatno manja od ostalih koje Annie obično prima za bilo koju od fotografija.

Kako je objavljeno u "La Vanguardia", Kraljevska palača, koja je bila rezidencija španjolske kraljevske obitelji od Charlesa III. do Alfonsa XIII., sada se koristi za službene događaje i, prije svega, za posjet turista.

Obično je otvorena od 10:00 do 18:00 (posljednji ulaz je u 17:00), ali jučer je bila zatvorena za javnost zbog ovog iznimnog kraljevskog događaja. Na svojoj službenoj web stranici već je prije nekoliko mjeseci bilo objavljeno da neće primati posjetitelje 7. veljače 2024.

image

Annie Leibovitz

Angela Weiss/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:28