StoryEditor
PanoramaŽIVOT IDE DALJE

Sjela je u simulator letenja u Dolce&Gabanna kaputu, William joj pridržao torbicu: vojvotkinja Kate snimljena u prvom izlasku nakon sprovoda princa Philipa

Piše M.P.
22. travnja 2021. - 11:54

Život ide dalje. Pet dana nakon što su princa Philipa ispratili na posljednji počinak, vojvode od Cambridgea, još uvijek u crnini, vratili su se svojim dužnostima i obvezama.

U Londonu su obišli centar za obuku vojnih pilota. Kate je od 2015. počasna zapovjednica te jedinice britanskog ratnog zrakoplovstva; prethodno je tu dužnost 63 godine obavljao vojvoda od Edinburgha, koji je do pozne dobi pilotirao malim letjelicama i jednom se u zraku skoro sudario s putničkim avionom, piše Gloria.

Kate ponešto zna o zrakoplovstvu, jer njezin je otac Michael bio pilot British Airwaysa, a majka Carole stjuardesa.

image
AFP


Tijekom posjeta centru za pilotsku obuku Kate je, odjevena u crni Dolce & Gabbana kaput, sjela u Grob Tutor simulator letenja, složenu spravu koju RAF koristi za elementarnu obuku letača.

William joj je za to vrijeme džentlmenski pridržavao torbicu, javio je Evening Standard.

Ganuli vojvode od Cambridgea

Na kraju obilaska kadeti su visoke goste ispratili kliknuvši triput hura za pokojnog Philipa, što je jako ganulo vojvode od Cambridgea.

Potom su otišli u dvorac Windsor kako bi nazočili tihom obiteljskom okupljanju kojim je obilježen 95. rođendan kraljice Elizabete.

Princa Harryja tamo nije bilo, jer se dan ranije vratio u Kaliforniju, gdje će 10 dana provesti u karanteni. U novi posjet Velikoj Britaniji trebao bi doći potkraj srpnja na otkrivanje spomenika njegovoj majci Diani.

image
AFP

Kraljičin se rođendan obično obilježava i počasnim topovskim plotunima, što je ove godine izostavljeno zbog žalosti za princom Philipom.

I lani je kraljica Elizabeta II. za svoj rođendan naredila da topovi zašute jer je smatrala da nije prikladno stvarati toliku buku dok je nacija u lockdownu i na tisuće ljudi umire od koronavirusa. Najavljeno je da će je rodbina sad češće posjećivati, tako da neće biti usamljena i prepuštena crnim mislima.

item - id = 1093167
related id = 0 -> 1138787
related id = 1 -> 1134419
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2021 15:41