StoryEditorOCM
PanoramaŽivot pun trauma

Silovali je kad joj je bilo 16, snaha ju je tukla do krvi, dok ju je brat gledao; Mučna ispovijest kćerke skladatelja

Piše MOZAIK SD
6. siječnja 2024. - 22:37

Olga Jovičić kći je poznatog srpskog skladatelja Mikija Jovičića, tvorca brojnih hitova narodne glazbe, koji je surađivao sa najvećim zvijezdama sa ovih prostora.

Miki je sa pjevačicom Zoricom dobio troje djece, sina Zorana i kćerku Olgu, a najmlađeg nasljednika Stefana, također sa pjevačicom Vanjom, kojeg nikada nije upoznao. Stefan je rođen mjesec dana nakon Mikijeve smrti, koja se dogodila 15. sječnja 1996. godine, a Olga je o svemu tome, kao i o strašnom životu koji je uslijedio, pričala u jednoj emisiji.

"Dok sam živjela s roditeljima imala sam lijepo djetinjstvo, imala sam ljubav, sve što mi je trebalo, iako oni nisu imali skladan brak. Tada sam izgubila majku u prometnoj nesreći 1993. Imala sam 9 godina, nije to bila tolika trauma kolika mi je bila trauma taj auto zalijepljen za kamion. Posljedice imam i dan danas imala sam jak potres mozga. U kolima hitne nije bilo mjesta srušila sam se. Tata se cijeli polomio, srce mu je bilo slomljeno, mama je bila 11 dana u komi i umrla. Tata se razbolio od tuge, ali meni je poklonio najljepšu godinu u životu, kao da je znao što će se dogoditi." 

"Uvijek sam stajala uz oca, za mene je on bio heroj. Sada znam samo nagađanja i priče, neki kažu da je on kriv za svađe, neki kažu da je ona kriva. To nije moje, to je moji da žive kroz mene.Tata je pokušao izvršiti samoubojstvo kad su se rastajali. Htio ju je zadržati,da privuče pažnju valjda... Mislim da je sve iskoristio da je zadrži. Nisam vidjela kod svojih očima, moj stariji brat je to vidio."

Fatalna ljubav Mikija i njegove žene odvela je skladatelja u ponor. Nije se mogao pomiriti s činjenicom da ju je izgubio, a prema Olginim riječima, namjerno se uništavao, što je njoj teško padalo, prenosi Mondo

Tvorac velikih hitova nosio se s dijagnozom za dijagnozom i nije želio učiniti ništa kako bi poboljšao svoje zdravlje.

“Imao je drugi infarkt na nogama, nije ni osjetio... Probudio bi se noću, otišao po veš, kaže mi: ‘Sad ti je došla mama, rekla mi je pokupi rublje‘.Tada sam kao dijete vidjela da je on umjetnik duša koja toliko pati,da mu ja nisam dovoljna. Kao da je znao da će otići,svjesno se uništio, pušio tri vraga dnevno, pisao pjesme noću Moj brat je teže nego ja podnio majčinu smrt, imao je 18 godina Mama mi nije nedostajala ni u tinejdžerskim godinama, nedostajao mi je tata."

Vjeruje da ju je otac tako rano napustio zbog gubitka majke, žene koju je neizmjerno volio, za njom je patio do posljednjeg dana.

Kao 14-godišnja djevojčica suočila se s velikom tragedijom, ali se nadala da će joj stariji brat, u kojem je pronašla utjehu, biti svjetlo na kraju tunela.

"Kada je bio sprovod, brat se izjasnio da želi biti skrbnik. Da nije to učinio, ja bih završila u domu, jer to nitko nije htio prihvatiti, ni s očeve, a ni s majčine strane.Svi su govorili da nemaju sredstava, sobe... Jako sam voljela brata, čuvao me je dok su moji roditelji putovali, radili... Brat me čuvao. Bio je žrtva, bila sam nemirno dijete. Kad se vratio iz vojske, nisam znala kako ćemo što ćemo, za njega je to bio šok”.

Osim što je u kratkom vremenu izgubila oba roditelja, počela se boriti i s ozbiljnim problemima, a ni s jedne strane nije osjećala laskanje, već samo prijekore.

"Problem je nastao kada se u njegovom životu pojavila žena, ukućanka mojih roditelja, voljela sam je, ona je 20 godina starija od njega. Zatekla sam ih u intimnoj vezi, rekla mi je da voli Zorana i da će biti zajedno. Ostavila je muža i kćer,dosla zivjeti kod nas. Nije bila zakonski skrbnik,ali to joj je bio izgovor." rekla je Olga i otkrila da je od nje trpila fizičko nasilje.

"Popustila sam u školi, počela sam dobivati ​​batine od nje, a i od brata. Sjećam se dana kada me jedan njen prijatelj otpratio u školu, kada mi je rekao da trebam biti sretna što me paze, jer bi me silovali kod kuće, bila sam nesretna... Bila sam puna rana i trauma."

Jedne noći dobila je jezive batine od bratove supruge iz banalnog razloga.

"Jednog dana sam se vraćala iz škole, bila sam na groblju, pa kod maćehe, imala sam 11 godina, mislila je da tračam tamo. Brat me ošamario par puta, pitao me gdje sam dosad.Rekao mi je da lažem, ja ulazim, ona mi kaže: ‘Sad ću te ubiti, čujem kako tračaš kako sam te tukla, ostavila sam dijete zbog tebe, a ti kažeš da sam loša, večeras jedno od nas dvoje će leći pored tvog tate‘.udarila me palicom, poletjela sam iz fotelje. Počela me daviti, brat je stajao na vratima i gledao u mene vidjela sam mu mržnju u ocima.. Moj brat, koji me uvijek štitio, samo je stajao i gledao, rekao joj je: ‘Nemoj, prestani, nije ona toga vrijedna‘. 

“Šta da ti radim, moraš biti mirna, prati suđe, biti dobro dijete...” Tako mi je rekla teta. Išla sam sutradan takva u školu, svi su me gledali. Svi su primijetili modrice. Zvali su moju tetu, socijalnu radnicu, kad sam ih vidjela, opet sam se popiškila. Opravdavala sam se da sam pala, samo da ne završim u domu. Došao brat i ta žena u socijalu, bila je manja od makova zrna. Rekla sam im da učine sve, samo mi brata ne vode. Vratili smo se kući, brat mi je rekao da sam mu uništila život, a ispalo je da sam mu spasila život. Danas mi kaže da se pola stvari ne sjeća. Nisam ljuta na njega, skoro sam bila ljuta na nju, jer sam imala noćne more. Danas sam na lijekovima. Bila sam tjeskobna djevojka, sada sam tjeskobna žena." prepričava. 

"Ali ja kao ja, shvatila sam kasnije da postoji neki algoritam života, kad sam se, još maloljetna, preselila u Makedoniju i krenula raditi u jednom kafiću." prisjeća se, prenosi Mondo.

" Platila sam u Skoplju kuću za godinu dana i upoznajem susjedu koja je imala 28 godina. Pile smo kavu, znala je moj cilj, da želim izvaditi državljanstvo, da radim, sve je znala. Ona mi kaže da radi vikendom u jednom lokalu i da mogu da pođem sa njom nekad. Pošla sam, nekih 100 kilometara od Skoplja grad, tamo sam pošla kod gazde sa njom, muškarac od 55 godina. Nije mi se ni svidjelo to mjesto. Susjeda je bila konobarica vikendom, ali taj dan nije radila, sjedele smo i pričale. Ja sam čekala da se ona spremi. Ništa se nije događalo, kao išle smo u neki izlazak." 

Nije ni slutila šta će joj se te noći dogoditi.

"Nisam mogla da pomislim da me netko može silovati. Bio je normalan, oslovljavao me sa ‘sine‘, pričao da će mi pomoći oko državljanstva. Prespavala sam kod nje, idući dan sam trebala na autobus do Skoplja, on se ponudio da me odveze, a ona ostaje, što me je začudilo. Samo što sam sjela u auto, nakon dva minuta mi je stavio ruku i kao: ‘Kako si slatka, lijepa‘. Ja ga pitam: ‘Gospodine Luka, što je Vama?‘, a on: "Nemoj ti meni gospodine." Pitala sam ga zašto to radi, rekla mu da je star, on skrenuo u šljivike, i dalje nisam vjerovala što bi se moglo dogoditi.

Olga dodaje da joj nije vjerovao kada mu je otkrila da je nevina, ali ju je počeo strahovito vrijeđati.

"Rekla sam mu da nisam dobro, da sam nevina. On mi je tada rekao: ‘Ti si srpska k...a koja je došla općiti sa Šiptarima, ja znam takve kao što si ti‘. Rekla sam mu da imam obitelj evo,da mi je mama Makedonka. On je parkirao,ja sam se dohvatila telefona,ne znam ni koga da zovem...Udario me je i rekao: ‘Hoćeš da te prebijem pa da uživamo ili?‘ Sve me počelo smetati. Pitala sam ga da barem stavi kondom, rekao je: ‘Naravno da ću staviti kondom s prostitukom poput tebe‘. Povukao me na sebe itad sam osjećala bol jaku, samo sam razmišljala, sanjala sam o nekom princu", otkrila je u ispovijesti za Hype TV.

Nakon toga htjela se ubiti, prva pomisao bila joj je da se baci pod kamion, ali bojala se Boga, vjera joj je bila spas.

"Kada sam došla u stan, jedva sam preživjela noć. Tresla sam se, a onda sam osjetila da nemam srce koje je moj dom. Dvije godine nakon toga spavala sam pod krevetom. Bilo me strah muškaraca. Dugo mi je trebalo da dođem do danas, a ulazim u 40-u". zaključuje Olga. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:48