StoryEditorOCM
PanoramaRIJETKO IH VIĐAMO

Sestra Petra Graše u braku je s košarkašem: osam godina mlađi Leon uz Bugu je našao ljubavni mir nakon skandala

Piše SCENA SD
5. rujna 2024. - 11:39
Obitelj Grašo neodvojiva je od košarke: Bugin suprug Leon je košarkaš, Petar je bio košarkaški talent u mladosti, njihov otac Zoran Grašo s Jugoplastikom je osvajao trofejeCropix

"Poželite li dok se igrate sa sestrinom kćerkicom Leni vlastito dijete?" - upitao je Petra Grašu novinar Glorije "davne" 2017. godine, a on je tada odgovorio:

"To je zaista neki veći plan. Ako se dogodi, dogodit će se, a ako se ne dogodi, lijepo je što imam nećakinju koja me ispunjava radošću...".

Ne da se "veliki plan" ispunio, i ne da je popularni splitski pjevač i sam okusio ljepotu očinstva te poput svoje sestre Buge Grašo Radošević i sam dobio kćerkicu, nego će njegovo očinsko i obiteljsko iskustvo biti uskoro obogaćeno dolaskom još jednog djetata, ovaj put sina.

image

Petar Grašo i sestra Buga na Severininom vjenčanju

Peđa Milosavljević/Cropix

Grašinu sestru Bugu prepoznat će mnogi u Splitu, no u javnom životu neusporedivo je manje prisutna i eksponirana od svog slavnog brata.

image

Buga Grašo Radošević i Hana Huljić Grašo sinoć na gala večeri uoči Memorijalne utakmice u čast Dražena Petrovića

Goran Mehkek/Cropix

Simpatičnoj Bugi oduvijek je tako i odgovaralo, a u fokus je dospjela sinoćnjim izlaskom u društvu svoje nevjeste Hane, s kojom je uživala na gala večeri uoči Memorijalne utakmice u sjećanje na Dražena Petrovića.

Kad će roditi Hana Grašo? U društvu zaove blistala je u izlasku, lijepo joj se vidi trudnički trbuh! Buga je birala roza

Familija Grašo neraskidivo je vezana uz košarku, "stostrukim" sponama. Koliko prezime Grašo vežemo uz glazbu i ugostiteljstvo, toliko je vezano i uz ovaj sport.

Petar Grašo je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača i autora, no u mladosti je bio i veliki košarkaški talent. U Splitu su u njemu vidjeli budućeg košarkaša Jugoplastike, tima koji je bio trostruki prvak Europe i u kojem je igrao njegov otac Zoran. Međutim, Petar se odlučio za glazbu, zov klavira bio je snažniji od onog košarkaškog parketa.

image

Velimir Perasović i Zoran Grašo

Nikola Vilić/Cropix

Petrov otac Zoran Grašo s Jugoplastikom je 1971. došao do titule viceprvaka tadašnjeg Kupa europskih prvaka, a godinu kasnije istu su titulu osvojili u Kupu pobjednika kupova. 

image

Zoran Grašo i Dino Rađa

Livio Andrijić/Cropix

Bugin i Petrov otac Zoran u prvoj polovici 80-ih ostvario je i uspješnu trenersku karijeru. Vodio je Jugoplastiku, a kasnije KK Borovo. Tijekom 90-ih je prešao u ugostiteljske vode i postao vlasnik jednog od najpopularnijih restorana u Splitu, koji i danas zovemo njegovim imenom, premda više nije u vlasništvu ove familije. 

image

Renata i Toni Kukoč u društvu Zorana i Snježane Grašo u njihovom restoranu

Jakov Prkić/Cropix

Bugin osam godina mlađi suprug također je poznati košarkaš Leon Radošević, koji trenutačno igra u ABA ligi za Dubai. Ondje je stigao iz talijanskog prvoligaša Derthone Basket, u čijim je redovima nastupao dvije godine.

Ranije je igrao za Cibonu, Emporio Armani, Lietuvos Rytas, Albu, Bešiktaš, Brose Bamberg i Bayern.

image

Leon Radošević 

Mehmet Murat Onel/Anadolu Via Afp

Ime Leona Radoševića pratiteljima društvene kronike poznato je i iz vremena kad je njegov prekid s bivšom djevojkom, rukometašicom Anom Franjom, dospio u fokus javnosti.

Naime, Radošević ju je bez njenog znanja snimao i doznao da ga vara s njegovim tadašnjim kolegom, kapetanom Cibone Marinom Rozićem.

Uz Bugu je Leon, bez sumnje, nakon velikog razočarenja pronašao ljubavni mir i životno zadovoljstvo.

image

Vjekoslava Huljić i Buga Grašo radošević snimljene na Petrovom i Haninom vjenčanju u Splitu

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 10:27