StoryEditorOCM
PanoramaNA SVU SREĆU

Sebična i brutalna posljednja želja filmske ikone Alaina Delona neće biti ispunjena! Jeste čuli što je želio?

Piše MOZAIK SD
22. kolovoza 2024. - 12:24

Obitelj Alaina Delona odustala je od ispunjavanja posljednje želje pokojnog francuskog glumca i jedne od najvećih filmskih ikona da njegov kućni ljubimac bude pokopan zajedno s njim, javlja BBC.

Najveći problem u ovoj želji je činjenica da je njegov pas - još uvijek živ!

Glumac koji je umro u nedjelju u 88. godini tražio je, naime, da se njegov pas Loubo, 10-godišnji belgijski malinois, humano ubije i položi u grob zajedno s njim.

Na ovo su otkriće burno reagirali aktivisti za prava životinja, i Delonova kći Anouchka je potvrdila da pas neće biti ubijen i da će ostati u obitelji.

Francuska dobrotvorna udruga za životinje Fondation Brigitte Bardot objavila je sretnu vijest da "Loubo neće biti eutanaziran" i da ima "dom i obitelj".

image

U društvu kolegice, francuske glumice Juliette Binoche 1997. u Parizu

Eric Feferberg/Afp

U Francuskoj ne postoji zakon koji zabranjuje vlasnicima da usmrte svoje ljubimce. Udruga SPA je također oštro osudila Delonovu želju i ranije ovog tjedna poslala izjavu da "život životinje ne bi trebao ovisiti o životu čovjeka".

Alain Delon je u velikom intervjuu za Paris Match 2018. govorio o svom odnosu sa psom Loubom.

“U životu sam imao 50 pasa, ali s ovim imam poseban odnos. Nedostajem mu kad nisam tu. Ako umrem prije njega, zamolit ću veterinara da nas pusti da idemo zajedno. On će mu dati injekciju tako da mi umre na rukama. Radije bih to nego da znam će umrijeti od toliko patnje za mnom”, ustvrdio je tada glumac.

image

Imanje Alaina Delona, vila koja nosi ime La Brulerie. Ondje je, u kapelici, sahranio svojih preko 35 ljubimaca

Guillaume Souvant/Afp

Najmanje 35 Delonovih pasa pokopano je u kapelici koju je glumac napravio u dvorištu svoje kuće La Brûlerie.

Legenda francuskog filma bio je zvijezda zlatne ere francuske kinematografije, poznat po svojim ulogama u hitovima među kojima su Samuraj i Borsalino.

image

Alain Delon (lijevo) i Jean Paul Belmondo u filmu "Borsalino"

Adel Productions/marianne Prod/Collection Christophel Via Afp

Delon je posljednjih godina bio lošeg zdravlja, živio je sasvim "u svom filmu", a njegovo posljednje javno pojavljivanje bilo je na Filmskom festivalu u Cannesu u svibnju 2019., gdje je dobio počasnu Zlatnu palmu za životno djelo.

image
Valery Hache/Afp

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 10:09