StoryEditorOCM
Panoramatajne dobroga seksa

Samo trećina žena skoro uvijek doživljava orgazam, istraživanje je otkrilo i kako u tome uspijevaju

Piše Mozaik SD
24. siječnja 2023. - 23:35

Psiholozi i liječnici ističu važnost seksa za tjelesno i duhovno zdravlje, a važnost orgazma za seksualni život ne treba posebno naglašavati.

Međutim, studija nedavno provedena u Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da samo 33 posto žena uvijek ili skoro uvijek doživi orgazam za vrijeme seksa. Autori studije pronalizirali su njihov pristup seksu i došli do zanimljivih uvida.

Najprije su utvrdili da žene s partnerima izmjenjuju puno poljubaca, manualno i oralno zadovoljenje. One ne očekuju da partneri prepoznaju njihove želje nego otvoreno govore što žele u seksu.

image

Vrlo je važan otvoreni razgovor s partnerom

Shutterstock

Kao treće na putu do sreće one su rekle da su zadovoljne sobom i vlastitim izgledom, koji naglašavaju seksi donjim rubljem i raznim kostimićima.

U krevetu ne robuju navici nego eksperimentiraju s pozama, lokacijama, tehnikama i seksualnim igračkama. I, kao peto, istaknule su da uživaju u dužem seksu, piše Freundin.de, prenosi Novi list.

image

Za uspješan seks žena treba biti zadovoljna sobom

Shutterstock

Kako se ni u čemu, pa tako ni u seksu ne mogu jednostavno prekopirati gotova rješenja, tako ne mogu ni ovi savjeti. Međutim, treba respektirati ciljeve koje one ostvaruju u seksu i probati pokušati slično. Naravno, u otvorenom razgovoru s partnerom i slijedeći sebe i vlastite želje.

image

Poticajno je i eksperimentiranje s lokacijama vođenja ljubavi

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 20:17