StoryEditorOCM
Panorama‘GLADIATOR II‘

Prve scene nastavka legendarnog filma ostavljaju bez daha: gladijatori se bore protiv morskih pasa, nosoroga...

Piše Marko Njegić
9. srpnja 2024. - 15:57

Šuškalo se donedavno da je redatelj Ridley Scott premašio budžet i da nastavak "Gladijatora" predstavlja veliki rizik na kinoblagajnama. No, sad kad je napokon premijerno pušten prvi foršpan za "Gladijatora II", šuškanja bi mogla postati prošlost. 

Epski trominutni "trailer" ostavlja bez daha i izgleda fenomenalno pa bi se rizik trebao isplatiti. A ako "Gladiator II" možda ne bude bolji od Oscarom nagrađenog originala, bit će svakako veći i masivniji povijesni spektakl. 

U Koloseumu se ovaj put gladijatori bore i protiv nosoroga, čak i morskih pasa u vodenoj areni. "Zar se ne zabavljate?", rekao bi Russell Crowe kao Maximus u prvom filmu.

Nasljednik Crowea je odličan mladi dramski glumac Paul Mescal ("Poslije sunca", "Stranci") koji se propisno nabildao za ulogu junaka Luciusa, a u ekipi su i Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Derek Jacobi, Connie Nielsen

image

Russell Crowe u prvom ‘Gladijatoru‘

Dreamworks/universal Pictures/Collection Christophel Via Afp

Službeni sinopsis nastavka epske sage o "moći, spletkama i osveti" glasi ovako... Godinama nakon što je svjedočio smrti cijenjenog heroja Maximusa (Crowe) od ruke njegova ujaka Komoda (Joaquin Phoenix), Lucius je prisiljen ući u Koloseum nakon što su njegov dom osvojili tiranski carevi koji sada vode Rim željeznom rukom. S bijesom u srcu i budućnošću Carstva na kocki, Lucius se mora osvrnuti na svoju prošlost kako bi pronašao snagu i čast da vrati slavu Rima njegovu narodu... 

Premijera "Gladijatora II" zakazana je za studeni. Nakon ovakvog foršpana malo tko neće križati dane dotad. 

image

‘Gladijator II‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 01:47