StoryEditorOCM
Panoramacijena je paprena

Prodaje se ‘Antin hram‘, kuća kontroverznog dr. Pavlovića. Ima 195 m2, gleda na šumu, zanimljivo što kupac još dobiva

Piše marin prvan
15. svibnja 2023. - 16:08

Tri godine nakon njegove smrti, prodaje se imanje doktora Ante Pavlovića u Donjem Draganošcu. Popularni "Antin hram zdravlja" je 21. travnja osvanuo na Njuškalu i zasad je pregledan 892 puta. Riječ je o dvokatnici stambene površine 195 metara kvadratna koja sadrži pet soba, dvije kupaonice i dva toaleta. Također, objekt raspolaže štalom gdje je poznati kiropraktičar držao svog konja Bukefala. Hram zdravlja ima pogled na šumu, potok i jezero.

Prodaju je preko agencije oglasila doktorova kćer Dorotea, za cijenu od 350.000 eura. Oglas možete vidjeti OVDJE.

Iz agencije koja prodaje ovu nekretninu su nas obavijestili da ne vlada naročiti interes za kuću obitelji Pavlović. Čak i oni koji pokažu interes, odustaju kad saznaju da je Donji Dragonožac ipak dislociran od zagrebačkog urbanog područja; točnije, nekih 20-ak minuta vožnje.

Također, kažu da interesenti većinom nisu upoznati s likom i djelom doktora Ante. Međutim, oni koji cijene njegov opus će se oduševiti što zajedno s kućom dolaze i sve stvari koje se nalaze u kući, a koje je nesuđeni hrvatski predsjednik marljivo skupljao godinama. Tako su na zidovima još izvješene Pavlovićeve memorabilije, prepuno je njegovih knjiga, a tu su i seks ljuljačka te sprava za vježbanje.

Konji i ostale životinje, poput pasa Garice i Ciganke - kojima je doktor nekada znao malo "drknuti" - su u međuvremenu uklonjeni s imanja ili prodani. 

Pavlović je bolovao od dijabetesa zbog čega su mu u zadnjim godinama amputirani prsti na nozi. Unatoč tome, odlučio se na pješačenje od Zagreba do Sinja, kako bi posjetio tamošnju Gospu i molio je za ozdravljenje. Bio je zagriženi protivnik moderne medicine, a liječnike je nazivao "ubojice u bijelim mantilima". Mada u nezavidnom fizičkom stanju, odbijao je konvencionalne tretmane pa je tijekom hodočašća došlo do dodatnih komplikacija, zbog je prisilno odvezen u bolnicu.

Nažalost, u Pavlovićevom tijelu se tad već bila razvila sepsa i njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Liječnici su mu pokušali spasiti život amputacijom noge, za što je pristanak dala upravo Dorotea. Međutim, bilo je prekasno.

Preminuo je 19. srpnja 2020. u 62. godini.

"Najbolji kajropraktor na planeti zemlji", kako je sebe nazivao, je u dijelu javnosti imao - i još uvijek ima - pobožne štovatelje, koji su niz godina uživali u njegovoj karizmi, ekscentričnosti i malim kućnim videima. Osim toga, doktor je u 90-tima stekao stotine pratitelja kojima je pomagao do ozdravljenja, putem nekonvencionalnih metoda, poput kupanja po snijegu, hodanja na koljenima ili "centriranja". Također, održavao je u disciplinu u redovima svojih pacijenata akcijama poput skupljanja čikova pred njegovom kućom, a nekad je znao i fizički disciplinirati one koji su ga tražili pomoć.

Bio je i čest gost televizijskih emisija, poput Latinice ili Slikom na sliku, a legendaran je njegov nastup u Nightmare stageu, gdje se natjecao sa Željkom Malnarom u broju sklekova. Snimao je i vlastite dokumentarce, od kojih je najpoznatiji My way of life, u trajanju od tri sata (op.a. isplati se). Na svom Facebook profilu je znao objavljivati legendarna videa u kojima otkriva gledateljima svoje recepture ili savjetuje kako se olakšati u šumi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:38