StoryEditorOCM
PanoramaNORVEŠKA

Problemi s najstarijim sinom buduće kraljice Mette-Marit: Marius Borg Hoiby uhićen je i optužen za navodni napad

Piše MOZAIK SD
7. kolovoza 2024. - 08:43

Norveška princeza Mette-Marit je iznenada otkazala svoje sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu, a princ Haakon (50) putovao je sam. Simen Lovberg Sund, savjetnica za komunikacije suda, objasnila je u poruci "Se og Hor": "Princeza Mette-Marit je zasad odgodila svoj odlazak i nada se da će kasnije moći putovati." Kao i često posljednjih godina, u početku se sumnjalo da je njezina kronična plućna bolest razlog kratkotrajnog otkazivanja. Ali ubrzo nakon toga otkrilo se da je njezino najstarije dijete iz prethodne veze, Marius Borg Hoiby, uhićeno, piše Seher.

Policija u Oslu potvrdila je za "Se og Hor" da su pozvani u stan u nedjelju ujutro, 4. kolovoza, ali nije navela imena. "Jedna osoba je uhićena i optužena za napad, a kasnije puštena iz pritvora", stoji u dopisu. Odvjetnik Mariusa Borga Hoibyja, Oyvind Bratlien, objašnjava za novine "Se og Hor" da bi se "optužba odnosila na tjelesne ozljede, što je najmanje ozbiljan oblik nasilja prema zakonu".

Bratlien je savjetovao sinu princeze Mette-Marit da ne komentira. "Ni moj klijent ni ja nismo bili obaviješteni o punom sadržaju slučaja", naglašava on. Nastavlja: "Važno je da suđenje ide svojim tijekom i da mediji poštuju potrebu mog klijenta za privatnošću i mirom. Policija mora biti u stanju raditi svoj posao bez da mediji odlučuju o činjenicama i krivnji. Na sudovima je hoće li slučaj završiti tamo."

image

Norveška kraljevska obitelj 2019. godine

Lise Aaserud/Afp

Palača je već komentirala incident i želi se "uputiti na odvjetnika Mariusa Borga Hoibyja u ovom slučaju", rekao je Guri Varpe, glasnogovornih kraljevske obitelji, piše Dagbladet.

Ne zna se točno tko je žena protiv koje je Marius Borg Hoiby navodno vršio nasilje. Još u srpnju ove godine podijelio je intimne snimke s Rebeccom Helberg Arntsen u svojoj Instagram priči. Komentirao je jednu od njezinih objava na Instagramu riječima "Moja djevojka", potvrđujući vezu.

image

Norveška kraljevska obitelj 2004. godine

Jon Eeg/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 07:45