StoryEditorOCM
PanoramaPOSLOVNE OBAVEZE

Princeza od Walesa ponovno u javnosti, održala prve sastanke od otkrivanja dijagnoze i završetka liječenja od raka

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2024. - 17:06

Prošlog tjedna Catherine, princeza od Walesa (42), objavila je u emotivnoj video poruci da je uspješno završila preventivnu kemoterapiju i da će se uskoro vratiti svojim poslovnim obavezama. I to se stvarno dogodilo.

Catherine se u utorak sastala s članovima tima iz svog  "Centre for Early Childhood". Prema Telegraphu, ovo je bila prva kraljevska dužnost princeze nakon završetka liječenja. "Princeza od Walesa i Kraljevska zaklada princa i princeze od Walesa organizirala je sastanak u dvorcu Windsor", napisali su mediji. Iako nije puno govorila o događaju u javnosti, jasno je dala do znanja da se vraća na posao i da će sada puno češće biti u javnosti.

image

Princeza od Walesa  2022. godine

Jeff Gilbert/Afp

Tijekom svoje bolesti, Kate je redovito pratila događaje i projekte u svom centru. U danima kada se osjećala dobro, čak je radila neke stvari od kuće. Kao jedini događaj na kojem se u bliskoj budućnosti ponovno očekuje prisustvo princeze, u kraljevskom kalendaru zabilježen je 10. studenog, kada će se održati nedjeljna misa zadušnica u znak podrške kraljevskoj obitelji, veteranima i njihovim obiteljima. Nisu potvrđeni nikakvi daljnji konkretni angažmani, što bi joj omogućilo da odluči na temelju svog zdravlja i savjeta liječnika.

Supruga princa Williama obavijestila je javnost u video poruci 9. rujna da je završila kemoterapiju. Još od 22. ožujka, kada je javnosti objavila da je oboljela od nepoznatog oblika raka, Kate se vrlo rijetko pojavljivala u javnosti. Prvi put nakon božićne ceremonije prisustvovala je proslavi rođendana kralja Charlesa, a kasnije je prisustvovala finalu Wimbledona i pobjedniku uručila trofej.

image

Princeza od Walesa  2023. godine

Chris Jackson/Afp
image

Princeza od Walesa ove godine na Wimbledonu

Takuya Matsumoto/The Yomiuri Shimbun Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 17:07