StoryEditorOCM
PanoramaGODINAMA U STRAHU

Princeza Märtha Louise iznenadila sve: ‘Proganjao me nacistički general koji se ubio u mojoj spavaćoj sobi u palači‘

Piše MOZAIK SD
15. srpnja 2024. - 07:30

Dok je davala intervju u podcastu ‘Modern Royalty‘, kći kralja Haralda, Märtha Louise (52), otkrila je nešto što nitko nije očekivao: general Wilhelm Rediess iz Waffen-SS-a, koji je živio u dvorcu Skaugum, u vlasništvu kraljevske obitelji, tijekom njemačke okupacije Norveške tijekom Drugog svjetskog rata, ukazao joj se kao dijete i povrijedio je, piše Libelle.

Prije nekoliko dana kći norveškog kralja započela je svoju priču govoreći tko je taj duh koji joj se ukazao i koji joj je uvijek bio vrlo zastrašujući, budući da ju je Rediess redovito progonio godinama dok je bila tinejdžerica. "General bi se svake večeri pojavljivao u mojoj spavaćoj sobi i buljio u mene", rekla je.

image

Princeza Märtha Louise 

Roland Thunholm/Tt News Agency Via Afp

"Kad sam se uselila u tu sobu jako sam se bojala mraka. I uvijek me je promatrao čovjek. Rekla sam svima. Svake noći, moje dadilje ili moji roditelji gledali bi iza zavjesa,pomicali ih i govorili: ‘Iza toga nema nikoga, ovdje nema nikoga‘", rekla je princeza i priznala da je strašnu istinu o duhu saznala tek desetljećima kasnije, kada joj je otac, sada kralj Harald V, otkrio uznemirujuću prošlost te spavaće sobe, piše Mirror.

image

Princeza Märtha Louise 

Bjorn Larsson Rosvall/Tt News Agency Via Afp

Märtha Louise je rekla da kad je rekla ocu što je vidjela, o ovom strašnom paranormalnom iskustvu, rekao joj je: "Ah, to je soba u kojoj je nacistički general počinio samoubojstvo." Riječi koje su je prestrašile. Tada je sadašnji kralj rekao svojoj kćeri da je Rediess imao luksuzan život u Norveškoj nakon invazije 1940. godine i da je bio desna ruka Adolfa Hitlera u zemlji. Bio je zadužen za masovnu deportaciju Židova u logore smrti gdje su brutalno ubijeni.

Ovaj vojnik promaknut je iz SS-Obergruppenführera, generala policije i šefa SS-a i policije u generala SS-a Waffen 1944. godine, a stručnjak za Drugi svjetski rat Asbjoern Svarstad potvrdio je lokalnim medijima da je "pronađen mrtav na kauču" u prostoriji koja će kasnije postati princezina spavaća soba, kada je Märtha Louise imala samo 14 godina. 

image

Princeza Märtha Louise 

Stian Lysberg Solum/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 07:51