StoryEditorOCM
PanoramaMODNA IKONA

Princeza Kate godinama oduševljava odabirom odjeće na Wimbledoneu; pogledajte kako se je mijenjala i što je sve nosila

Piše Marija Čović
15. srpnja 2024. - 16:51

Prije mjesec dana spektakularno se vratila u javnost prisustvujući svečanoj paradi povodom proslave rođendana njezinog svekra, kralja Charlesa III., a ove nedjelje je princeza Kate ponovno oduševila svoje poklonike pojavivši se na muškom finalu prestižnog teniskog turnira u Wimbledonu.

Bilo je to tek drugo pojavljivanje u javnosti od mise na Božić prošle godine, nakon čega je sredinom siječnja podvrgnuta operativnom zahvatu abdomena, a potom joj je dijagnosticiran rak i započela je preventivnu kemoterapiju, što je obznanila emotivnim videom u ožujku.

image

Ove godine Kate je u Wimbledonu bila samo na muškom finalu u nedjelju, nosila je ljubičastu midi haljinu brenda Safiyaa

Takuya Matsumoto/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Rođendanska parada i finale Wimbledona pokazali su da se najpopularnija članica britanske kraljevske obitelji dosta dobro nosi sa zdravstvenim izazovima. Uvijek vrlo vitka, Kate je sada još nešto mršavija, što nije nikakvo čudo s obzirom na zahtjevnu operaciju i potom liječenje raka, ali naizgled to nije ostavilo većeg traga na njezinu fizičku pojavu.

Uz to je oba puta bila i jako dobro raspoložena, premda je, najavljujući dolazak na paradu, poručila kako, kao i svi suočeni s dijagnozom tumora, ima dobrih i loših dana, njezino liječenje i oporavak se dobro odvijaju, ali još nije izvan opasnosti.

Pokroviteljica od 2016.

Vrlo brižljivo bira na kojim će se događajima pojaviti, a dolazak na završni meč Wimbledona je razumljiv s obzirom da je Kate od 2016. pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba, tu je ulogu preuzela od pokojne kraljice Elizabete II.

image

Kate u haljini Catherine Walker u Wimbledonu 2017. godine

Adrian Dennis/Afp
image

Haljinu s printom brenda Alexander McQueen Kate je nosila na muškom finalu 2016. godine

Glyn Kirk/Afp

Više od 15.000 ljubitelja tenisa na središnjem terenu Wimbledona pozdravila ju je ovacijama, a i reakcije na društvenim mrežama pokazuju koliko je Kate popularna i s kakvim se nestrpljenjem očekuje svako njezino pojavljivanje nakon teške dijagnoze, kao i koliko to nade u potpuni oporavak pruža svim njezinim poklonicima.

Kada će se sljedeći put pojaviti, nije poznato, ovisit će to o tome kako se bude osjećala i što će joj liječnici savjetovati, ali svi nestrpljivo očekuju i što će odjenuti u toj prilici nakon što je na paradi i ove nedjelje u Wimbledonu izgledala fantastično.

image

Kate je trofeje nakon muškog finala 2022. uručila u haljini Alessandre Rich

Stringer/Anadolu Via Afp

Njezini modni odabiri odavno su joj priskrbili titulu modne ikone, a Wimbledon je jedna od njezinih omiljenih pozornica otkako je ušla u kraljevsku obitelj udajom za princa Williama u travnju 2011. godine.

image

Prošle godine na muškom finalu bili su Kate i William s princom Georgeom i princezom Charlotte, Kate je nosila zelenu haljinu Rolanda Moureta

Victoria Jones/Afp

U nedjelju je nosila midi ljubičastu haljinu brenda Safiyaa, čija je cijena 1295 funta i već je rasprodana. Uz nju je nosila bež torbicu brenda LK Bennett, koja košta 225 funta, i zlatne polusandale brenda Camilla Elphick. I britanska modna industrija sasvim sigurno je odahnula zbog Kateinih izlazaka u javnost.

image

Mama i kći modne ikone, princeza Kate i princeza Charlotte

Ben Stansall/Afp

Otkako je postala članica kraljevske obitelji, Kate je svake godine bila u Wimbledonu, osim 2013. kad je bila u visokoj trudnoći s princom Georgeom i 2020. kad je turnir otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Poklon za Charlotte

Kao pokroviteljica prestižnog kluba koji organizira jedini Grand Slam turnir na travnatoj podlozi, Kate uručuje pobjedničke trofeje, u subotu nije predala trofej pobjednici u ženskoj konkurenciji Barbori Krejčikovoj, jer bi sigurno za nju bilo previše zahtjevno dva dana zaredom pratiti mečeve.

No, s Barborom su se Kate i njezina kći, devetogodišnja princeza Charlotte, i samo već mala modna ikona, susrele prije ženskog finala. Barbora je maloj princezi darovala reket s kojim je igrala u finalu, a to je toliko oduševilo Kate da je zagrljajem i poljupcima u oba obraza zahvalila češkoj tenisačici.

image

Haljina brenda Self-Portrait za ženski finale 2023. godine

Stringer/Anadolu Via Afp

Kate je oduševljavala modnim odabirim proteklih godina u Wimbledonu, mnogi pamte luksuznu jaknu boje mente brenda Balmain, koju je kombinirala s bijelom plisiranom suknjom.

Oličenje elegenacije bila je i prošle godine na ženskom finalu u haljini od buklea i šifona brenda Self-Portrait, dok je za muški finale odabrala smaragdno zelenu usku haljinu Rolanda Moureta.

Godinu prije na ženskom finalu nosila je žarko žutu haljinu brenda Roksanda, dok je na muškom finalu, kad se pojavila u pratnji supruga, princa Williama, i prvi put starijeg sina, princa Georgea, nosila je svilenu modru haljinu s točkicama Alessandre Rich.

image

Prvi put su se Kate i Meghan zajedno pojavile u Wimbledonu 2018. godine, Kate je nosila haljinu Jenny Packham

Oli Scarff/Afp

Brend Beulah potpisuje ružičastu haljinu koju je odjenula 2021. godine, dok je na muškom finalu 2019. nosila svijetlo plavu haljinu brenda Emilia Wickstead.

Dva puta s Meghan

Prethodne dvije godine Kate su u Wimbledonu pojavljivala i u društvu jetrve Meghan Markle, koja se u svibnju 2018. udala za princa Harryja. Meghan i Harry su 2020. napustili kraljevsku obitelj i skrasili se u njezinoj rodnoj Kaliforniji, a odnosi među kraljevskom braćom i njihovim ženama su takvi da nema izgleda da se u doglednoj budućnosti jetrve bilo gdje, pa i u Wimbledonu, pojave zajedno.

Posljednjeg dana Wimbledona 2018. Kate je nosila žtu haljinu od krepa slavnog brenda Dolce & Gabbana, njihovu crno-bijelu točkastu haljinu nosila je i prvog dana Wimbledona 2017. godine.

Na muškom finalu te godine Kate je nosila haljinu s printom Catherine Walker, dok je iz 2016. ostala upamćena haljina brenda Alexander McQueen, koju je dizajnirala Sarah Burton, kreatorica Kateine spektakularne vjenčanice iz 2011. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 23:50