StoryEditorOCM
PanoramaEKSPRESNO

Princ Harry stigao u Europu: u istome danu bit će ocu na krunidbi u Londonu i sinu na rođendanu u Americi

Piše MOZAIK SD
5. svibnja 2023. - 22:23

Princ Harry stigao je u London u petak komercijalnim letom uoči krunidbe svog oca kralja Charlesa III., piše Page Six.

Veliki kraljevski događaj, na kojem će Charles i njegova supruga Camilla službeno biti okrunjeni kraljem i kraljicom Ujedinjenog Kraljevstva i drugih područja Commonwealtha, trebao bi se održati u subotu u Westminsterskoj opatiji.

Iako će Harry (38) biti prisutan, Buckinghamska palača potvrdila je prošlog mjeseca da mu se njegova supruga Meghan Markle neće pridružiti.

Umjesto toga, vojvotkinja od Sussexa (41) ostat će u Kaliforniji s dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet, jer sin navršava četiri godine istoga dana kada je i krunidba.

Izvor je nedavno rekao za Page Six da će se Harry vratiti u Los Angeles dva sata nakon očeve krunidbe kako bi stigao na vrijeme za proslavu svog sina.

image

Archie Harrison Mountbatten-Windsor, princ Harry, vojvoda od Sussexa i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussex

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Harry će se potruditi da se vrati na vrijeme za Archiejev rođendan", rekao je neimenovani izvor, napominjući da će otac dvoje djece letjeti komercijalnim avionom, a ne privatno, kao što je to učinio na putu za London.

Možda se Harryjev uobičajeni način zračnog prijevoza promijenio otkako su on i Markle dobili negativne kritike zbog uzimanja privatnog aviona u rujnu 2021. nakon govora na Global Citizen Live - događaju u New Yorku koji se zalagao za akciju protiv klimatskih promjena.

"Drže nam predavanja o našem ugljičnom otisku dok se voze privatnim avionima na polo utakmice", napisao je tada jedan kritičar na Twitteru. "Licemjeri ne ujedinjuju ljude."

Dok je Harry u Velikoj Britaniji trebao bi boraviti u  Frogmore Cottageu u Windsoru u Engleskoj. Page Six je u ožujku potvrdio da je Charles (74) izbacio mlađeg sina i snahu s imanja kako bi ga poklonio svom osramoćenom bratu princu Andrewu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:03