StoryEditorOCM
PanoramaISKORISTILI PRILIKU

Prijestolonasljednika Haakona novinari pitali o aferi Mariusa Borga Hoibyja: ‘Znali smo za neke od ovih problema‘

Piše MOZAIK SD
26. kolovoza 2024. - 13:32

Princ Haakon (51) je u Stavangeru, na jugozapadu Norveške, otvorio konferenciju "ONS - Offshore Northern Sea". U svom govoru, koji je palača objavila na svojoj web stranici samo nekoliko sati kasnije, prijestolonasljednik se usredotočio prvenstveno na prošlost i budućnost ONS-a, izjavljujući, između ostalog: "Ovo je novo poglavlje u povijesti kako je čovjek proizvodio i koristio energiju. I moramo napisati ovo poglavlje zajedno kao globalna zajednica. Nijedna osoba, tvrtka ili zemlja nema sve odgovore. Ja ih sigurno nemam. Ali zajedno možemo pronaći pravi put naprijed", piše Gala.

image

Marius Borg Hoiby

Hakon Mosvold Larsen/Afp

Novinari su iskoristili priliku kako bi ga pitali o skandalu Mariusa Borga Hoibyja (27), sina supruge prijestolonasljednika Haakoma, princeze Mette-Marit (51). Dana 6. kolovoza objavljeno je da je Marius Borg Hoiby uhićen, jer je postao nasilan prema dosad nepoznatoj ženi. Nakon ove vijesti, sam Haakon je bio taj koji je pokušao objasniti slučaj novinarima za vrijeme Olimpijskih igara u Parizu, a sada je prijestolonasljednik opet morao dati javnu izjavu.

Novinar NRK, norveške javne televizije, pitao je princa: "Može li prijestolonasljednik reći išta o tome što je znao u vezi s ovim događajem ?" Na to je princ odgovorio – također u ime Mette-Marit:

"Vrlo smo bliski s njim. Dakle, znali smo za ono što nam je Marius rekao, i znali smo za neke od tih problema, ali ne želim ulaziti u detalje", piše NRK.

image

Princeza Mette-Marit i njezin sin Marius Borg Hoiby 2022 u Oslu

Lise Aserud/Afp

Osim toga, novinari su također željeli znati je li Hoibyjevo uhićenje bilo "iznenađenje" za prijestolonasljednik i je li prijestolonasljednik znao za optužbe koje su Nora Haukland i Juliane Snekkestad, bivše Maurisove partnerice, objavile u danima koji su uslijedili nakon događaja. Haakon je izbjegao ova pitanja, pozivajući se na Hoibyjevog odvjetnika i naglašavajući: "Ne mogu ništa izravno reći o slučaju. Molim vas za razumijevanje, bolje da odvjetnik odgovori na sva pitanja o slučaju."
Zanimljivo je da je policija nedavno objavila da je Hoiby također prijavljen zbog krađe skutera.

– Borg Hoiby prijavljen je 7. kolovoza 2024. zbog krađe skutera. Slučaj se istražuje kao nezakonito posjedovanje pokretne imovine.

Prema informacijama NRK-a, krađa skutera trebala bi biti događaj koji se zbio u prošlosti. 

image

Princeza Mette-Marit i njezin sin Marius Borg Hoiby

Martin Hoeien/aller/mega/the Mega Agency/profimedia/

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:59