StoryEditorOCM
PanoramaOrange-Nassau

Prijestolonasljednica Amalia žudi za normalnim životom, u posljednje vrijeme često je susreću u Madridu

Piše MOZAIK SD
17. studenog 2023. - 22:15

Princeza Amalia (19) imala je turbulentne mjesece: 2022. godine prijestolonasljednica se moral iseliti iz svog studentskog stana u Amsterdamu nakon samo nekoliko tjedana, zbog prijetnji nizozemske mafije. Bilo je to teško vrijeme, kao što je i sama krunska princeza morala priznati.

image

Princeza Amalia 

Koen Van Weel/Afp

"Otišla sam na fakultet s idejom da radim ono što rade svi studenti. Nažalost, stvarnost je bila sve samo ne to. Bit ću iskrena: još uvijek se teško nosim s tim. Nedostaje mi normalan život studenta", rekla je princeza Amalia tijekom putovanja na Karibe s roditeljima u veljači ove godine. Iako je još studirala na Sveučilištu u Amsterdamu, više nije mogla "hodati ulicom i kroz trgovinu". Normalne svakodnevne aktivnosti koje Amalia uvijek rado radi. Osim toga, morala se vratiti roditeljima u dvorac Huis ten Bosch. Je li to jedan od razloga zašto je princeza tiho i potajno promijenila lokaciju, pitaju se mediji.

image

Princeza Amalia u društvu belgijske princeze Elisabeth 

Mads Claus Rasmussen/Afp

Kako je primijetio španjolski portal "Vanitatis", princeza u posljednje vrijeme provodi puno vremena u Madridu. Princeza Amalia posljednji je put viđena u glavnom gradu Španjolske 9. studenog 2023., zajedno sa svojom majkom kraljicom Máximom (52), koja nije imala službenih sastanaka između 7. i 14. studenog. Kraljica je navodno iskoristila vrijeme da otputuje u Madrid i provede nekoliko dana sa svojom najstarijom kćeri. Prethodno je Amalia primijećena u španjolskoj metropoli 23. listopada dok je kupovala u supermarketu u središtu grada. Prema "Vanitatisu", ona je zatim sama nosila torbe.

Je li se krunska princeza doista potajno preselila u Madrid, vladin ured za informiranje (RVD) trenutno ne želi otkriti. Kada je riječ o privatnom životu prijestolonasljednika, preferira se diskrecija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 17:05