StoryEditorOCM
PanoramaUNIKATNA ELEGANCIJA

Prezirala je stroge dijete i obožavala slatko! Navika Grace Kelly osiguravala joj je savršeni struk, evo što je radila

Piše SCENA SD
9. srpnja 2024. - 12:15

Prije nego što je postala princezom od Monaka, Grace Kelly je bila slavna glumica, također dobitnica Oscara, i jedna od službeno najljepših žena na svijetu.

Graciozna, elegantna, prodornih plavih očiju i bujne plave kose, oduzimala je dah na velikom platnu, kao i na crvenom tepihu, te je bila pravi fenomen sredinom 1950-ih, kad ju je uspio šarmirati i zavesti princ Rainier III., zbog kojeg je napustila Hollywood i preselila u Europu živjeti potpuno novi život.

image
Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp

Desetljećima su ženski magazini pisali o prehrani i životnim navikama Grace Kelly, sve je zanimao jelovnik proslavljene ljepotice koja je uvijek, bez obzira na trudnoće, imala jednako elegantan struk, koji se isticao u elegantnim, ženstvenim haljinama onoga vremena.

Pretpostavljalo se da se i Grace drži rigoroznih dijeta, poput primjerice Audrey Hepburn, koja je jela "od svega pomalo", ali "zaista jako malo".

image

Princeza Grace i princ Reiner III na dan krštenja sina Alberta II

Emilio Ronchini/Leemage Via Afp

Međutim, Grace je svoj jelovnik prilagodila svojim sklonostima.

U intervjuu koji je dala časopisu "People" 1982. godine, princeza od Monaka rekla je da svoju figuru održava samostalnim "vrlo žustrim hodanjem" barem sat vremena svaki dan, kao i dugim šetnjama s prijateljima.

Što se tiče prehrane, Grace Kelly je priznala da je stroge dijete "čine nervoznom i neraspoloženom". Kako je rekla, uživala je u hrani, te se trudila jesti, kako je rekla kaže, "prave stvari".

"Volim kruh, ali jedem isključivo onaj od punog zrna i cjelovitih žitarica".

image

Grace od Monacas dadiljom koja drži malenu princezu Stephanie

Phototheque Lecoeuvre/Collection Christophel Via Afp

Autorica publikacije Sveučilišta Spoon istraživala je kako se Grace Kelly hranila i došla do njezinog dnevnog jelovnika. Prema njezinom istraživanju, bez obzira je li bila u Hollywoodu ili Monaku, Grace je započinjala dan rano s obilnom zdjelicom zobenih pahuljica kako bi je držala sitom.

Ako bi ogladnila prije ručka, pri ruci je uvijek imla zdrave grickalice, poput suhog voća, narezane mrkve ili celera na prutiće. Rjeđe je jela meso ili ribu, obožavala je povrće i puno ga je jela, pila je puno vode, uz konzumiranje hrane bogate vodom, jabuke tijekom cijelog dana, lubenice.

image

Princ Reiner i princeza Grace od Monaka snimljeni 1972. na Olimpijskom stadionu u Munchenu

Sven Simon/Dpa Picture-alliance Via Afp

Poznato je da bi s vremena na vrijeme kršila svoje pravilo "bez šećera", jer je voljela raznovrsne kekse, a pila je zeleni čaj zaslađen medom.

Glumica je uživala u uravnoteženoj prehrani koja je bila bogata energizirajućom hranom, ali slatkog se nikad nije odrekla.

image
Luc Fournol/Photo12 Via Afp
image

Princeza Grace od Monaka sa sinom Albertom 1961. u švicarskom Gstaadu

Luc Fournol/Photo12 Via Afp
image

Grace Kelly i Cary Grant u Hitchcockovom filmu "Drž‘te lopova" iz 1955.

Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
image
Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
image

Grace Kelly i Cary Grant

Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
image
Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2024 17:23