StoryEditorOCM
Panoramazvijezde netflixa

Uginuo gej pingvin koji je osvojio simpatije cijelog svijeta: kad je partner stigao do njega, odmah je počeo pjevati

Piše Hina
22. kolovoza 2024. - 08:45

Kada je ranije ovog mjeseca u Sydneyu umro Sphen, polovica homoseksualnog para pingvina čija je ljubav osvojila svijet, njegov partner Magic počeo je pjevati.

Žutonogi pingvini Sphen i Magic postali su simboli istospolne ljubavi 2018. nakon što je osoblje akvarija primijetilo dvojicu mužjaka koja zajedno grade gnijezdo i dalo im jaje na inkubaciju.

Njihova je veza nadahnula pojavljivanje na svjetski poznatoj gay i lezbijskoj povorci Mardi Gras u Sydneyju i pojavljivanje u Netflixovoj seriji Atypical.

Sphen je imao skoro 12 godina kada je uginuo ranije ovog mjeseca, stoji u priopćenju akvarija SEA LIFE Sydney u četvrtak. Žutonogi pingvini imaju prosječni životni vijek od 12 do 13 godina.

Osoblje je odvelo Magica da vidi Sphenovo tijelo kako bi shvatio da se neće vratiti kući. Kad je stigao do Sphena, Magic je odmah počeo pjevati, a nedugo nakon toga i ostalih 45 pingvina u koloniji.

Žutonogi pingvini mogu ispuštati zvukove u rasponu od trubljenja do revanja koje njihovi partneri obično mogu prepoznati u glasanju drugih pingvina u koloniji.

"Ljubavna priča Sphena i Magica osvojila je svijet i bila je čast pozdraviti domaće i međunarodne obožavatelje", rekla je Rachel Dilly, glavna direktorica SEA LIFE Sydney Aquariuma.

"Fokus tima sada je na Magicu, koji će se uskoro pripremiti za svoju prvu sezonu gniježđenja bez Sphena."

Na internetskoj stranici Akvarija mnogi su ljubitelji pingvina ostavljali poruke govoreći o radosti i nadahnuću koje su pingvini donijeli u njihove živote.

"Superzvijezda pingvina, Sphen, hvala ti što si postojao. Nedostajat ćeš nam", rekao je Indah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. kolovoz 2024 13:00