StoryEditorOCM
Panoramanije zavjera

Predsjednik Johnson je znao točno kad će umrijeti i pogodio je, evo po čemu! Ovo su neobične istine, mnoge će šokirati

Piše Mozaik sd
17. prosinca 2023. - 14:42

Katkad život može biti nevjerojatniji od fikcije. Portal Wealth of Geeks prikupio je neobične priče, teorije zavjere koje su se činile nevjerojatnima, a pokazale istinitima i dugo čuvane tajne, uglavnom s područja SAD-a. Izdvajamo neke od njih.

Ernest Hemingway je bio u pravu kada je tvrdio da ga prati FBI

Slavni američki pisac, približavajući se kraju svog života, postajao je sve više paranoičan vjerujući da ga FBI drži pod nadzorom. Kada je svojom rukom okončao vlastiti život 1961. godine, mnogo se govorilo o tome da je njegova zabluda u vezi s praćenjem donekle kumovala toj odluci.

image

Ernest Hemingway

Antoigne Lorgnier/Only France Via Afp

Dvadesetak godina kasnije, 1980-ih, Jeffrey Myers pozvao se na slobodu informiranja, zatražio podatke i otkrio da je Hemingway zbilja bio pod federalnim nadzorom zbog svojih veza s Kubom.

Predsjednik Lyndon B. Johnson je znao kada će umrijeti

Sigurno je moralo postojati mnogo razloga koji su doveli predsjednika Lyndona B. Johnsona do odluke da se ne kandidira za drugi mandat. Naravno, popularnost mu je pala zbog Vijetnamskog rata. Međutim, bilo je tu i nešto drugo.

Godine 1967. predsjednik je tajno naručio statističku studiju kako bi odredio kada će umrijeti. Muškarci u njegovoj obitelji umirali su relativno mladi, a Lyndon B. Johnson želio je vidjeti je li to i njemu suđeno.

Dakle, studija je napravljena, i utvrđeno je da će umrijeti u 64. godini. Budući da je u trenutku analize imao 59 godina, odlučio je ne kandidirati se. Umro je - u dobi od 64 godine.

Porezne službe ne žele da popunjavanje prijava postane lakše

Podnošenje poreznih prijava stvara pravu agoniju stanovnicima Sjedinjenih Država. Pa ipak, porezne službe potrošile su milijune dolara na lobiranje kako bi spriječile lakše prijavljivanje poreza.

Ima smisla; da je ispunjavanje prijava lako nitko više ne bi trebao njihove usluge.

Gdje je Kennedyjev mozak?

Nakon atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja, njegovo tijelo je podvrgnuto obdukciji, a mozak pohranjen u arhivu. Obdukcija se smatra najlošijim dijelom istrage predsjednikove smrti.

image

John F. Kennedy i tadašnji podpredsjednik Lyndon B. Johnson snimljeni 1962.

/Photo12 Via Afp

Tri godine nakon predsjednikove smrti, njegov mozak je nestao iz Nacionalnog arhiva. Do danas nitko nije otkrio tko ga je ukrao ni zašto. Raspravljalo se o tome da se željelo prikriti daljnje ispitivanje koje bi pokazalo koliko je lijekova i stimulansa pokojnik uzimao. Kako bilo, mozga nema.

Samo jedno zabilježeno ubojstvo u New Yorku 11. rujna

Tisuće ubijenih kao posljedica napada na nebodere blizance nisu bile uključene u službenu statistiku zločina u New Yorku. Umjesto toga, zabilježeno je samo jedno ubojstvo, Henryka Siwiaka.

Bio je poljski imigrant, ustrijeljen malo prije ponoći u četvrti Bedford–Stuyvesant. Njegova smrt nikada nije riješena.

Postoje bunkeri za američki sir

Ovo zvuči smiješno, ali je čista istina! U SAD-u postoje špilje ili bunkeri ispunjeni stotinama tisuća kilograma sira. Počelo je 1970-ih kada se povećala nestašica mliječnih proizvoda.

image
Jesper Mattias/Cultura Creative Via Afp

Državna intervencija dovela je do toga da su poljoprivrednici prodali ogromne količine viškova američkoj vladi. Do 80-ih godina vlada je već bila ponosni vlasnik 250 milijuna kilograma sira.

Trovanje alkoholom tijekom prohibicije

Prohibicija u 1920-ima donijela je mnoge spletke. Njima su se bavili šverceri i ilegalne točionice, ali, država se odlučila na strašan potez kada je u pitanju industrijski alkohol.

On se mogao nabaviti i od njega su se ilegalno spravljala alkoholna pića. Stoga je u vladi odlučeno da se poduzmu drastične mjere. Industrijski alkohol morao je sadržavati otrovne kemikalije. Taj bi se alkohol zatim koristio za stvaranje ilegalnih pića i mnogi su se od njih otrovali. Zabilježen je i velik broj smrtnih slučajeva.

Bez masnoće, hvala industriji šećera

Mnogi su pokušali smršaviti pomoću dijeta "bez masnoće". A mnogi to mogu zahvaliti - industriji šećera.

Još šezdesetih godina industrija šećera financirala je istraživanja koja bi ukazala na opasnosti od masnoća - kako bi se odvratila pozornost i zanemarila opasnost od šećera.

image
Jens Kalaene/Dpa Picture-alliance Via Afp

To je dovelo do toga da su ljudi izbjegavali hranu s bilo kakvom masnoćom bila ona dobra ili ne. Ovakve dijete još su danas u opticaju i povremeno dolaze u modu. Ne zaboravite stoga da je važna raznolika prehrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:09