StoryEditorOCM
PanoramaMICHAEL IMPERIOLI

Poznati glumac završio na hitnoj snimajući čuvenu scenu gangsterskog klasika: bolničari se šokirali kad su ga vidjeli

Piše Marko Njegić
9. kolovoza 2024. - 07:00

Zvijezda "Obitelji Soprano" Michael Imperioli prisjetio se snimanja legendarne scene s početka karijere iz Scorseseovih "Dobrih momaka", kad ga je napucao Joe Pesci

Sjećate se, Imperioli je glumio konobara po imenu Spider kojeg Pescijev gangster kratkog fitilja Tommy cijelo vrijeme verbalno podbada, a kad mu ovaj uzvrati i pogodi ga u žicu, za kaznu će biti izrešetan.

Imperioli je odbio dublera za scenu, a rekviziter mu je dao pravu čašu umjesto uobičajene "šećerne" koja se koristi na setovima, zbog čega se posjekao i snimanje je moralo biti prekinuto. No, to nije sve. Kad su članovi bolničkog tima došli po Imperiolija, šokirali su se vidjevši rupe od metaka na njegovim prsima.

- Odveli su me na hitnu, a bolničko osoblje počne šiziti "Šifra plavo!", a ja kao "Da, posjekao sam prst". Došli su po mene s nosilima jer imam tri rupe od metka na prsima. Misle da ću umrijeti - sjeća se Imperioli.

image

Michael Imperioli 

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Bolničari su se spremili odvesti ga na operaciju kao da je zapravo popio tri metka, a kad im je rekao da upravo snima film s Robertom De Nirom mislili su da je u deliriju. Tek kad su ​mu ​razrezali majicu, shvatili su što je posrijedi.

- Rekao sam vam, ja sam u filmu. Robert De Niro! - konačno ih je uvjerio Imperioli, a njegova ozlijeda prsta bila je zbrinuta nakon nekoliko sati čekanja.

Tek tada glumac je pušten kući, odnosno na set gdje se vratio i snimio još nekoliko kadrova legendarne scene koja je lansirala njegovu karijeru. Film "Goodfellas" bio je Imperiolijeva pozivnica za seriju "The Sopranos", gdje je avansirao u gangstera. 

image

Kao konobar Spider

Warner Bros./Collection Christophel Via Afp
image

Napucan u ‘Dobrim momcima‘

Warner Bros./Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 20:12