StoryEditorOCM
Panoramapogled iznutra

Poznata brakorazvodna odvjetnica otkrila kad se parovi najčešće razvode, pojavio se novi faktor koji razara brakove

Piše vijesti sd
27. ožujka 2023. - 18:18
Većina razvoda dogodi jer osoba s kojom živiš više nije osoba s kojom si se vjenčao, kaže odvjetnicaShutterstock

Razvodi su odavno postali naša svakodnevica i svi se s njima susrećeemo, bilo u obitelji, na poslu ili u susjedstvu. Osobe koje se s tim susreću svakodnevno jesu socijalni radnici i odvjetnici za razvode.

Takav je slučaj i i Ayeshom Vardag, poznatom britanskom brakorazvodnom odvjetnicom koja je vodila mnoge poznate i teške razvode. Iz svoga bogatog iskustva ona je uočila i neke zajedničke osobine razvoda, na primjer kada se i zbog čega događaju.

image

Ayesha Vardag: Često sam kao brakorazvodna odvjetnica vidjela da djeca ubrzavaju proces (ilustracija)

Shutterstock

"Već dugo govorim da se većina razvoda dogodi jer osoba s kojom živiš više nije osoba s kojom si se vjenčao. I to je u biti ono što razdvaja ljude. To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak bio dobar. Često sam kao brakorazvodna odvjetnica vidjela da djeca ubrzavaju proces. Kad se pojavi dijete, jedan roditelj može duže raditi, a drugi se počinje družiti s drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svjetova u kojima žive", rekla je Ayesha za Daily Mirror.

fatalni prvi radni ponedjeljak

Dodala je kako parovi počinju otkrivati ​​da imaju sve manje zajedničkog i onoga što ih je međusobno privuklo. Kako je i sama razvedena, rekla je da se razvodi naprosto događaju i da oni nisu ničija krivnja, a važno je da sve završi u prijateljskim odnosima.

image

Razvodi nisu ničija krivnja, a važno je da sve završi u prijateljskim odnosima, kaže odvjetnica Ayesha Vardag (ilustracija)

Shutterstock

"Parovi najčešće podnose zahtjeve za razvod prvog radnog ponedjeljka nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Zbog financijskih razloga sve više parova nastavlja živjeti s bivšim partnerima. Tehnologija sve više uništava veze, od fotografija i poruka koje partner ili partnerica dijeli s drugim ljudima, do partnera koji stvaraju lažne profile na aplikacijama za upoznavanje kako bi uhvatili supružnika u prevari", rekla je odvjetnica za Daily Mirror.

IT tehnologija, aplikacije i društvene mreže prodrli su u veze, ali i u razvode, uz stare razloge kao što su preljub ili neslaganje karaktera. I za njih vrijedi odvjetničino upozirenje: važno je da sve završi u prijateljskim odnosima i bez okrivljavanja.

image

Aplikacije za upoznavanje sve su češći uzrok razvoda

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 11:46