StoryEditorOCM
Panoramanajgori dan u životu

Potresna ispovijest Romkinje tjera mi suze na oči: ‘Natjerali su me da se udam sa 16, muž me odmah počeo zlostavljati!‘

Piše MOZAIK SD
21. rujna 2023. - 16:53

Romkinja svakodnevno na društvenim mrežama iznosi detalje iz svog života.

Bridget Wall živi u Irskoj i tog jutra joj se cijeli svijet srušio.

Jedno jutro Bridget se probudila i saznala da je njezin brak već dogovoren, pri čemu je izjavila: "Ovo je najgori dan otkad dišem."

- Natjerali su me da se udam, a do dana vjenčanja nisam ni znala da se udajem, a kamoli za koga - ispričala je o jednom jutru kada se probudila, a čekala ju je velika bijela vjenčanica na krevetu, piše kurir.rs.

Brak, kaže, nije uspio, a bivši ju je suprug počeo zlostavljati tek dva tjedna nakon vjenčanja, no od njega se uspjela razvesti tek sedam godina kasnije, s 23 godine.

- Nisam bila žena, bila sam još dijete - rekla je u svom videu i objasnila zašto neke romske obitelji još uvijek dogovaraju brakove svojoj djeci. Razlog je, kaže, taj što ne žele da im se djeca udaju za nekog drugog naroda ili vjere, pa radije biraju nekoga iz zajednice čiju obitelj poznaju i tko im se sviđa.

image
Printscreen

- Ako je manja sredina, dogodi se da se vjenčamo međusobno, s rodbinom, ali to je danas rijetkost u Irskoj - rekla je i dodala da u svakom slučaju djevojke moraju raditi ono što im roditelji kažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:08