StoryEditor
PanoramaNovi rekorder

Pogledajte najveći panoramski kotač na svijetu koji se uskoro otvara u Dubaiju: drugoplasiranog prerasta za čak 80 metara

Piše PSD
15. rujna 2021. - 11:25

Dubai je iz godine u godinu sve popularnija destinacija za ljubitelje putovanja pa se vlasti trude odgovoriti porastu interesa i što boljom turističkom ponudom. Njihovi napori su zaista impresivni i sve od građevina do otoka koje rade uvijek obara rekorde u veličini, količini i novcu, a novi panoramski kotač također će biti najviši na svijetu.

U Dubaiju vrijedi jednostavno više je više pa će panoramski kotač nazvan Ain Dubai biti visok 250 metara što ga čini čak 80 metara višim od kotača u Las Vegasu koji je do sada držao rekord. "Rekordni Ain Dubai zasjenjuje 'Singapore Flyer', kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći", naveo je direktor projekta Ronald Drake.

image
Karim Sahib/AFP

Ain Dubai će u svojoj konstrukciji imati 48 zatvorenih kabina od kojih neke mogu primiti i do 40 putnika što znači da će ukupno 1.750 zainteresiranih građana imati priliku u istom trenutku razgledati grad.

"Svaka kabina veća je od dva autobusa na kat. Na kotaču će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno promatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definira se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje", navodi Drake.

Jedna vožnja će trajati 38 minuta unutar kojih će 'putnici' kotača moći razgledati gradsku panoramu, ali vidjeti i spektakularan pogled na otoke i obalu.

image
Giuseppe Cacace/AFP

Ain Dubai tek je posljednja od velikih atrakcija koje se grade u gradu i njegovoj okolici. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima se tako može naći najduži zipline na svijetu, kao i bazen dubok 200 metara s podvodnim gradom.

"Fokus na turizmu bio je jedna og glavnih strategija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a naročito Dubaija. Nestabilnost na tržištu nafte pokazala je kako Emirati moraju ojačati i druge sektore", rekao je ekonomist Osman Khalid.

item - id = 1127428
related id = 0 -> 1128833
related id = 1 -> 1128190
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 13:24