StoryEditorOCM
Panorama‘A Complete Unknown‘

Pogledajte i poslušajte kako je Timothee Chalamet ‘skinuo‘ Boba Dylana: izišli su prvi kadrovi filma o glazbenoj legendi

Piše Marko Njegić
24. srpnja 2024. - 16:58

Viđali smo ga odjevenog kao Bob Dylan na snimanju glazbenog biografskog filma "A Complete Unknown", a sad je vrijeme da vidimo kako Timothee Chalamet zaista izgleda u ulozi legendarnoga glazbenika. Prvi foršpan za "A Complete Unknown" premijerno je pušten 24. srpnja i prikazuje Chalameta kako pjeva Dylanovu "A Hard Rain‘s A-Gonna Fall" iz 1962. godine.

Chalamet glasom i stasom podsjeća na Dylana (navodno sam pjeva u filmu), ali još je prerano procijeniti njegovu ulogu. Svakako, "A Complete Unknown" pratit će mladog Dylana na putu do slave, nakon što napušta Minnesotu i stiže u veliki grad pun snova, postajući jedan od najvećih glazbenika svih vremena.

Službeni sinopsis filma glasi ovako... Smješten na utjecajnoj newyorškoj glazbenoj sceni ranih šezdesetih, "A Complete Unknown" prati meteorski uspon 19-godišnjega glazbenika iz Minnesote Boba Dylana kao folk-pjevača do koncertnih dvorana i vrhova ljestvica. Njegove pjesme i mistika postaju svjetska senzacija, što je kulminiralo njegovim revolucionarnim električnim rock and roll nastupom na Newport Folk Festivalu 1965. godine.

Film režira James Mangold ("Cop Land", "Izazivač", peti "Indiana Jones"), koji je snimio odlični "Hod po rubu" s Joaquinom Phoenixom kao Johnnyjem Cashom, a napisao je i scenarij zajedno s Jayem Cocksom ("Bande New Yorka", "Šutnja"). Uz Chalameta glume Edward Norton kao Pete Seeger, Boyd Holbrook kao Johnny Cash i Elle Fanning u ulozi Dylanove ljubavi.

image

Bob Dylan 

Fred Tanneau/Afp

Dosad je o Dylanu snimljen pomalo apstraktni film Todda Haynesa "Nema me" iz 2007., u kojem je glazbenika utjelovilo nekoliko glumaca u različitoj fazi njegova života (Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere, Ben Whishaw, čak i Cate Blanchett). "A Complete Unknown" nastavlja trend biografskih filmova o glazbenicima i stiže u kina u prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:29