StoryEditor
PanoramaI DALJE JE OMILJENA

Pogledajte duhovite i kreativne reklame koje predlažu Angeli Merkel čime bi se trebala baviti nakon 16 godina na čelu države

Piše PSD
22. prosinca 2021. - 18:00

Doba vladavine Angele Merkel je završilo i očito je krajnje vrijeme da bivša kancelarka odluči što će raditi sa svojim slobodnim vremenom. I mnoge firme su dale nekoliko prijedloga za to. Nekoliko njemačkih tvrtki, uključujući lokalnu podružnicu IKEA-e, odlučilo je odati počast bivšoj šefici njemačke vlade na prilično neobičan način te su u svojim najnovijim oglasima prikazale njezin lik.

IKEA je čestitala Merkel što je 'konačno kod kuće' objavivši oglas u kojem je njezina figura sjedila u udobnoj fotelji u jednostavno namještenoj sobi. Tvrtka očito nije vjerovala da će Merkel potpuno zaboraviti na politiku nakon 16 godina kancelarske dužnosti pa je natpis na oglasu na društvenim mrežama glasio: 'Možete li mi, molim vas, dodati naočale za operu, željela bih vidjeti je li Olaf već zauzet.'

Igra riječi je bila referenca na Olafa Scholza - Merkelinog nasljednika u uredu kancelara.

Željezarija, Toom, sugerirala je da će Merkel svoj novi poziv pronaći u vrtlarstvu jer je objavila oglas na kojem Merkel čini kultnu gestu rukom poznatu kao 'Merkelin romb' ili 'dijamant' dok nosi rukavice tvrtke.

'Za sve one koji konačno imaju vremena za vrt', stajalo je u naslovu oglasa. Toom također nije mogao ne podsjetiti svoje klijente da bi se trebali ozbiljno odnositi prema politici budući da je oglas također sadržavao još jedan natpis: 'Prvo idi na glasanje, a onda u vrt!'

Nije jasno je li Merkel rado vrtlari, ali svakako voli prirodu. Uostalom, poznato je da je strastvena prema planinarenju na odmoru.

Njemačka marka piva Astra predložila je da bi bivša kancelarka mogla pronaći bolju upotrebu za svoju kultnu 'dijamantnu gestu' sada kada ne mora pozirati pred fotografima tijekom službenih događanja. Tvrtka je bivšoj kancelarki stavila bocu svog piva Astra Urtyp u ruke i poželjela svima 'ugodnu večer'.

image
twitter screenshot

Merkel još nije komentirala oglase, pa je nejasno hoće li poslušati bilo koji od ovih savjeta. Ranije je, na pitanje što će raditi nakon izlaska iz ureda kancelara, rekla da će pronaći dobru knjigu i odspavati. 'A onda ćemo vidjeti', dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2022 23:06