StoryEditorOCM
PanoramaNJENA STRANA PRIČE

Pobjednica Andrijana o Večeri za 5, kontroverznoj Danijeli i teškoj obiteljskoj priči: ‘Ovo nije vrijedno riječi‘

Piše Dada Batinić
15. veljače 2023. - 09:13

Igarka Andrijana Prug pobjednica je prošlotjedne "Večere za 5" koja je možda bila i jedna od nagledanijh u posljednje vrijeme. Zanimljiva petorka iz dana u dan je privlačila sve više gledatelja, posebice zbog neočekivanih izjava jedne od natjecateljica iz Makarske. Sve je kulminiralo kada je u javnost prije proglašenja pobjednika objavljena prepiska između pet natjecatelja u kojima se saznalo tko je pobjednik.

Zbog poruka Danijele Rašić-Matoš u kojoj su se mogli iščitati stavovi i razočarenje nakon osvojenog trećeg mjesta, a koja je u cijelosti objavljena na makarskom lokalnom portalu zamolili smo Andrijanu Prug komentar na cijelu situaciju.

-Mene ne zanimaju trivijalnosti niti ću se svađat s ikim jer sam naučila da u životu treba biti spreman i na dobro i na zlo. Danas može biti sve super,a sutra se lako preokrene na zlo. Imala sam ozbiljnijih problema u životu pa znam da na ovo ne treba trošiti ni riječi ni vrijeme-kazala je Andrijana koju smo upitali na koje probleme je mislila.

Prisjetila se tužnog razdoblja u svojem žviotu.

image

Igarka Andrijana Prug i sestra Iris
 

Dada Batinić

- Mama je bolovala 3 ipol godine, a 2018. godine je umrla od raka pluća. Ja sam od djeda Ivana naslijedila karakter i borbenost, a dugogodišnji rad i volontiranje u Crvenom križu su me naučili strpljenju. Prije me je sve doticalo, teško bih istrpjela nepravdu, a sad je moja reakcija na takve stvari umjerena jer sam shvatila da bih svojom ishitrenošću najviše naštetila sebi, kazala nam je.

Andrijana je trenutno zaposlena kao administratorica za hranu i piće u TUI Blue hotelu u Igranima, a deset godina je radila u TZ Igrane te odlično govori engleski i češki jezik. Samo je diplomski ispit dijeli od magistrice ekonomije i plan je osvojiti i tu titulu ove godine. Brat Ivan joj je veliki uzor i o njemu priča s neskrivenim divljenjem

- Kad je Ivan imao 14 godina odselio je u Split zbog košarke. Mama je tad bila slabo i teško mu je bilo stisnuti zube i otići. Prije dvije godine je dobio stipendiju američkog sveučilišta te sad igra za Union Tennessee. Bilo mu je osamnaest kad je otišao u Ameriku i jako smo ponosni na njega. Imam i stariju sestru Iris koja živi u Splitu i super se slažemo iako smo poprilično različite. Ona je kvizašica i čest je gost na televiziji pa je tako prije nekoliko dana nastupila u Potjeri.

image

Igarka Andrijana Prug i sestra Iris
 

Dada Batinić

Andrijana ne dvoji oko prioriteta, obitelj i prijatelji su najvažniji, a posebno mjesto kako u srcu tako i na njenom Facebook profilu pripada baki Matiji(83) u čijoj kući je Andrijana i poslužila goste večerom za 5.

- Baka je zbog svoje vesele naravi poznata u cijelom selu. Svi naši prijatelji pitaju za nju, a ja je često fotografiram i objavim na fejsbuku. Ne pamtim da je prošao ijedan dan a da joj netko nije u kući. Ljudi je zaustavljaju i hvale kako dobro izgleda,a kako ona nije na društvenim mrežama, kad dođe kući redovito mi očita bukvicu zašto je objavljujem, priča Andrijana. Doznajemo i da je veliki lokalpatriot te da nikad nije razmišljalja o odlasku iz rodnih Igrana na Makarskoj rivijeri.

- Za sebe mogu reći da sam ponosna Igarka i ponosna vlajina. Mama mi je rodom iz Oraha kraj Vrgorca i premda barem dva-tri puta tjedno idem u Orah, mislim da ne postoji osoba koja Igrane voli više od mene. Kad me netko zeza za porijeklo, redovito kažem da su mamini vlaški geni oplemenili tatine igraske.

Trenutno živim na relaciji Igrane- Makarska, i radim sve one stvari zbog kojih sam se prije rugala svome ocu i govorila da neću nikad.

image

Igarka Andrijana Prug i njena čuvena raščika
 

Dada Batinić

Posadili smo 70 maslina, a pravimo i svoje kobasice i salame. Otac je jednom prilikom išao u posjet bratu i ostavio me sa 175 komada salama koje je trebalo očistiti od plijesni. Uz malo vode, octa i pomoć prijateljice, sve se uspješno odradilo-kaže Andrijana, a tata Zoran nam daje salamu koju ćemo ponijeti sa sobom.

-Salame ne prodajemo, već ih isključivo poklanjamo ili koristimo za vlastite potrebe-objašnjava Andrijana.

Jasno nam je zašto Andrijana ostaje u Igranima jer pregršt smijeha i veselja koji dopiru iz kuće nije lako zamijeniti novom sredinom. Andrijaninu privrženost Igranima te sreća i mir kojima zrači dok šeta sunčanom rivom Andrijana je sažela u jednu rečenicu-‘Mislim da Igranima imam puno toga za vratiti i gdje god me život odnese Igrane će uvijek ostati moj superlativ!‘

Andrijana je, baš poput večere, za čistu peticu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 00:10