StoryEditorOCM
PanoramaPUTOVANJA

Pitali Srbe zašto ne vole ljetovati u Grčkoj: ‘Zato što postoji Makarska‘! ‘Jer se tamo ne seli cijela Srbija‘...

Piše MOZAIK SD
9. srpnja 2024. - 09:33

Grčka je jedna od omiljenih ljetnjih destinacija za Srbe, i mnogo je razloga za to – od fenomenalnih plaža koje su redovito na listama najljepših na svijetu, čistog i toplog mora, šarmantnih naselja i atraktivnih grčkih otoka, ljubaznih mještana, pa sve do hrane kakva paše Srbima, girosa i drugih specijaliteta.

Srbima je Grčka relativno i blizu, agencijski aranžmani, prema pisanju Nove.rs, znaju biti "nerealno povoljni", a i u Grčkoj su namirnice koje srpski turisti najviše kupuju često jeftinije nego kod kuće.

Ipak, da nije sve baš idealno potvrđuju teme koje se svake godine pokreću u ovo vrijeme – ljudi se žale na gužve u Grčkoj, cijene iznajmljivanja ležaljki, lošu organizaciju, loš internet, pravila korištenja toaleta u apartmanima…

Portal Nova.rs je upitao svoje čitatelje da navedu bar jedan razlog zašto ne vole ljetovati u Grčkoj i, kako navode, stiglo je preko tisuću odgovora: 

Ne vole ići u Grčku, kažu, "zato što se moraju vratiti u Srbiju“.

Više vole Jadran

Nemaju para, a imaju loša iskustva

Daleko je

Grčko more je jednolično... Konkretno, područje Olimpa i Halkidikija... Svako mjesto sliči na drugo... Klasična jednoličnost

Grci su lijeni, puno nepokošenog raslinja i puno nereda... Ogromne prazne pješčane plaže...

Plavetnilo i miris Jadrana, miris soli, borova, prirodni hlad na plaži...  Slano more... Puno toga izgrađeno je namjenski u Crnoj Gori, ali hlad kamenih kuća i miris gradela u sumrak nemaju cijenu. Jadrane, uvijek me vratiš u djetinjstvo... Bili smo sretni. Natjecali su se tko će prvi vidjeti more.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Jer ja jako volim Jadransko more. Sve plaže, otoci, poluotoci, slano more, ne blato, miris borova, ambijent, doslovno sve. I znam izabrati bez greške. Malo Hrvatska, malo Crna Gora, pa ljeto prođe. I da... nikad i nigdje nisam imala problema, ama baš nikakvih. Toliko volim kad sam tamo, da je način na koji zračiš i privlačiš vjerojatno istinit.

Jer je Španjolska puno ljepša i tamo se ne seli cijela Srbija

Jer Italija je ljepša

Jer Makarska postoji.

Istra brate!!! Vrsar, raj na zemlji. Iz Beograda se stiže za 6 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:38