StoryEditorOCM
Panoramazaigrali se

Par iz restorana ukrao 45 boca renomiranih vina u vrijednosti od 1,6 milijuna eura, uhićeni su na našoj granici

Piše MOZAIK SD
7. ožujka 2023. - 21:52

Meksikanka i njen momak, rumunjsko-nizozemski državljanin, ukrali su iz čuvenog restorana Atrio, u Caceresu, na zapadu Španjolske, 45 boca vina, zbog čega su osuđeni na četiri godine zatvora, piše Klix.ba.

Pljačka se dogodila 27. listopada 2021. godine i bila je planirana do "do sitnih detalja", rekli su policajci u vrijeme počinjenja krivičnog djela. Oni su boce vina umotali u hotelske ručnike da se ne polome i sakrili ih u putne torbe, prema sudskoj presudi objavljenoj u ponedjeljak.

U presudi se navodi da su ukrali dvije boce iz francuske vinarije Chateau d‘Yquem, jednu iz 1806. godine, koja je bila navedena na Atriovom vinskom meniju, vrijednu 350.000 eura i drugu iz 1883. vrijednu 45.000 eura. Mnoge druge boce iz renomiranih vinarija bile su berbe iz 1990-ih i 2000-ih, prema detaljima navedenim u presudi tročlanog vijeća pokrajinskog suda u Caceresu.

Glasnogovornik suda rekao je da par ne može biti imenovan iz razloga privatnosti.

Par je posjetio restoran tri puta u mjesecima prije pljačke. U noći krađe, žena se prijavila u susjedni mali luksuzni hotel Atrio koristeći lažnu švicarsku putovnicu.

Kasnije joj se pridružio momak, ali se nije prijavio. Zatim su imali večeru u restoranu, nakon čega je uslijedio obilazak vinskog podruma.

Oko 2 sata ujutro žena je nazvala recepciju, tražeći salatu od posluge u sobu, a kasnije i desert. Službenik, koji je rekao da je bio sam u hotelu, konačno je pristao na naređenja, ostavljajući recepciju bez osoblja. U to vreme je njen momak ukrao elektronski ključ s recepcije da otvori vinski podrum.

Par je napustio hotel s ukradenim bocama oko pet sati ujutro i odvezao se, priopćio je sud. Oni su na kraju uhićeni na granici Crne Gore i Hrvatske u srpnju 2022. godine.

Vino nije pronađeno, iako je restoran oštećen s 753.000 eura od osiguravajućeg društva.

Sud je ženu osudio na četiri godine zatvora, a muškarca na četiri i po godine zbog oružane pljačke. Također im je naloženo da plate 753.000 eura odštete, piše Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 01:23