StoryEditorOCM
PanoramaNIJE SVE TAKO SIVO

Pandemija nije sve pokosila: broj europskih milijardera je porastao, tu je i ‘gazda‘ Zare i Lidla, svi zajedno su bogatiji za 797 milijardi! Teški luksuz i jeftino dobitna su formula, evo primjera

12. svibnja 2021. - 08:19
Amancio Ortega, vlasnik Zare i modne grupe 'Inditex', koja uključuje i brendove Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka..., u društvu kćeri MarteMiguel Riopa

Pandemija koronavirusa prolazi nam u raspravama o poticajima poduzetnicima za plaće radnicima i naknadama umirovljenicima i uz medijske podatke da su najbogatiji u pandemiji znatno uvećali svoja bogatstva, poput Jeffa Bezosa iz Amazona.

Podaci časopisa Forbes, koji prati najbogatije, pokazuju da je pandemijska godina bila odlična i za europske milijardere. Na Forbesovu nedavnom popisu nalazi se 628 europskih milijardera, dok ih je godinu prije bilo 511, dakle 117 ih je više. A svi zajedno bogatiji su za 797 milijardi dolara.


Na čelu europskih milijardera je francuski magnat luksuzne robe Bernard Arnault, vlasnik LVMH-a, tvrtke koja okuplja brendove Louis Vuitton, Marc Jacobs i Christian Dior.

Udvostručio bogatstvo

On je u studenome prešao granicu od 100 m...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:09