StoryEditorOCM
PanoramaO SVEMU POMALO

Ovoga vikenda ‘Festival pasa svih rasa‘: naučite pravilno počešljati ljubimca, doznajte trikove kako putovati s njima

Piše J. DADIĆ
4. listopada 2023. - 13:18

Trg dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, 7. i 8. listopada ugostit će ‘Festival pasa svih rasa‘ i postati oaza za sve njuške, njihove vlasnike i one koji to tek žele postati, a s obzirom na najavljeni dvodnevni program, zasigurno će i ostali "pasoljupci" pa i oni najmlađi, doći na svoje.

Subotnje je prijepodne rezervirano za niz edukacija koje će uvelike pomoći vlasnicima pasa. Pod nazivima Putovanje sa psom i Vrući dani, doktorica veterinarske medicine Maja Črnjević Diklić, otkrit će puno dobrih trikova i savjeta za ove dvije teme o kojima vlasnici pasa često razmišljaju. I dok će se na pozornici otvoriti vrlo važna tema o ulozi pasa pomagača u životu s invaliditetom, u dječjem korneru odvijat će se sjajna radionica Paws&Crafts, a potom i natjecanje za pse "Uhvati me ako možeš" na glavnom poligonu. Sva natjecanja su popraćena vrijednim nagradama izlagača, a prijave se rade na licu mjesta.

image

Za pse je sve spremno

PROMO

Popodnevni sati ponovno su rezervirani za edukacije i radionice – ovog puta o tome kako pravilno počešljati psa, trenirati svog ljubimca te koja je uloga odgovornog vlasnika kao ključne poruke cijelog festivala, koju će objasniti udruga "Šapica". Klub za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb otkrit će koje su to sve kinološke discipline, a na poligonu se istovremeno očekuju još dvije aktivnosti – natjecanje za pse "Odoli izazovu" te trikovi s trenerima "Pokaži što znaš", rally obedience i nosework radionica na kojoj su dobrodošla sva pitanja, nedoumice i problemi s dresiranjem s kojima se nose vlasnici pasa. Nakon nastupa dječjeg zbora Kikići u 16 sati, od 17 do 20 sati svi će posjetitelji moći uživati u DJ programu "Woofstock rave".

U nedjelju su na programu još dva pseća natjecanja. Na središnjem poligonu manifestacije svi zainteresirani vlasnici pasa moći će svoje dlakavce prijaviti na "Odoli izazovu" ili "Pređi sve prepreke" dok je na istom mjestu od 15 do 20 sati ponovno zakazana sjajna edukacija trenera. Drugi dan festivala predavači će pokriti brojne teme – od linjanja, zdrave prehrane i snalaženja sa štencima do osetoartritisa.

image
PROMO

S obzirom da Festival pasa svih rasa ima vrlo važnu poruku i cilj, a to je udomljavanje životinja, Prijatelji životinja otkrit će sve preventivne mjere napuštanja životinja, a Udruga Merida otvoriti temu važnosti udomljavanja. Ono što će posebno privući sve vlasnike pasa jesu Uniko pet shop zone na kojima se besplatno nudi rezanje noktića, izlinjavanje, grooming, a food kutku će psi imati i svoj švedski stol za degustaciju. Kids corner ponovno će razveseliti najmlađe i u nedjelju – facepaintingom te nastupom dječjeg zbora Bajka, a odrasle željne zabave čeka DJ program "Pawty Animals".

Među ostalim, bit će dostupne majice i platnene torbe, unikatnog dizajna, ostvarenog u suradnji s hrvatskom dizajnericom Ana Mariom Ricov, a sav novac prikupljen prodajom također će biti doniran. To je tek dio ponude koja će u dva dana festivala dobro zamirisati svim vlasnicima pasa, a još više onima zbog kojih se sve ovo i organizira – čovjekovim najboljim prijateljima.

image

Dva dana trajat će festival

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:20