StoryEditorOCM
Panoramanajzarazniji

Ovo je najprljaviji predmet u kući, a trebao bi biti jedan od najčišćih; Oprezno, tu se stvara leglo bakterija

Piše MOZAIK SD
8. prosinca 2023. - 08:38

 Znate li koji je predmet u kući jedan od najprljavijih, gdje se skuplja najviše prašine i kako dezinficirati stvari? Američka Nacionalna sanitarna zaklada (NSF) ranije je objavila studiju koja je otkrila gdje se u domu krije mnogo prljavštine.

Zaključak je bio da su držači za četkice za zube treći najzarazniji predmet u kući. Savjet je da te predmete perete toplom vodom i dezinficirate dva puta tjedno.

 Četkica za zube mora biti postavljena uspravno. Američka stomatološka udruga savjetuje da ne stavljate nikakvu vrstu navlake na četkicu za zube. Razlog je - čine je osjetljivijom na bakterije, prenosi Blic.

Kada je riječ o prašini, ona može izazvati određene zdravstvene probleme, poput iritacije kože, alergijskih reakcija, rinitisa, astme ili ekcema. Jedno od onih mjesta gdje se nalazi "skrivena" prašina su ručke na ormarima i elementima, ali i kuhinjski elementi.

Ručke su često nedostupne za čišćenje, posebno kod rustikalnog i stilskog namještaja. Kad se te ručke povuku, a prsti nam nisu čisti, prljavština se na kraju zalijepi za "masne" ručke.

Treba obratiti pozornost i na određene dodatke u vašem domu, poput jastuka, prekrivača ili drugih predmeta od poliestera koji se lako prljaju i teško se čiste. Visoka temperatura u perilici može ih oštetiti, što otežava njihovo održavanje, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:44