StoryEditorOCM
PanoramaGlazbena poslastica

Otkriveni detalji: Cannes film festival otvoriti će ‘Annette‘ s Marion Cotillard i Adamom Driverom u glavnim ulogama

Piše PSD
19. travnja 2021. - 11:26

Predviđeno je da će 74. izdanje Filmskog festivala u Cannesu 7. srpnja otvoriti romantični glazbeni film "Annette" Leosa Caraxa s Adamom Driverom i Marion Cotillard u glavnim ulogama. Film će također igrati u konkurenciji za glavnu nagradu, piše Variety.

'Annette' koji obilježava Caraxov debi na engleskom jeziku, će istovremeno početi igrati u kinima u Francuskoj. U njemu se nalaze izvorne pjesme grupe Sparks, art-rock sastava koji su 1971. godine osnovali Ron i Russell Mael.

Film koji su producirali Charles Gillibert (CG Cinéma International), Paul-Dominique Vacharasinthu (Tribus P. Films) i sam Driver, u suradnji s Amazon Studiom, Arte i Canal Plus, na međunarodnom će tržištu predstaviti Kinology, a još se ne zna od kada će se moći pogledati u Hrvatskoj.

U programu festivala film je opisan kao vizionarski i zagonetan, a nije prvi uradak poznatog redatelja na prestižnom festivalu. Carax je tijekom svoje duge karijere režirao nekoliko kultnih filmova, poput 'Pola X' iz 1999. i 'Holy Motors' 2012., a oba su se natjecala u Cannesu. Prikupljanje sredstava za film "Les Amants du Pont Neuf" iz 1990. godine postalo je svojevrsna legenda povijesti francuske kinematografije. Film je na kraju dovršen i prikazan u Cannesu 1991. godine van konkurencije.

“Svaki film Leos Caraxa je događaj, a i ovaj ispunjava svoja obećanja!  'Annette' je dar kojem su se nadali ljubitelji kinematografije, glazbe i kulture, onaj za kojim smo čeznuli tijekom protekle godine,” rekao je Pierre Lescure, predsjednik Filmskog festivala u Cannesu.

"Nismo mogli sanjati ljepši ponovni susret s kinematografijom i bijelim platnom na 'palminom festivalu' gdje filmovi dolaze kako bi potvrdili svoj sjaj. Caraxov opus izražava sve najbolje od kino umjetnosti, tih tajanstvenih alkemija koje čine tajnu filmske modernosti i vječnosti", rekao je Thierry Frémaux, šef Cannesa.

Festival se ove godine neće održati u uobičajenom terminu sredinom svibnja. Umjesto toga, trajat će od 6. do 17. srpnja 2021. Prethodno je najavljeno da će američki redatelj Spike Lee biti predsjednik žirija koji bira glavne nagrade festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 21:03