StoryEditorOCM
PanoramaBIZARAN SLUČAJ

Otišla na odmor u Egipat, dobila slom živaca pa si presudila; ovo su teorije o Magdaleninoj misterioznoj smrti

Piše MOZAIK SD
25. siječnja 2023. - 14:54

Magdalena Žuk, 27-godišnja Poljakinja bacila se sa zgrade egipatskog odmarališta Marsa Alam 29. travnja 2017. godine, gdje je bila na odmoru.

Mlada kozmetičarka u Egipat je trebala otputovati sa svojim dečkom, a putovanje mu je pripremila kao iznenađenje. Međutim, on zbog nevaljale putovnice nije mogao otputovati pa se djevojka u avanturu odlučila upustiti sama. Ono što je trebalo biti opuštajuće putovanje, vrlo brzo se pretvorilo u noćnu moru koja je završila s njenom smrću i brdom teorija zavjera, piše Mondo.

Srijeda

Magdalena je stigla u Egipat 25. travnja 2017., a svoj boravak je rezervirala u "Three Corners Ekuinok Beach" resortu s četiri zvjezdice. Prema izvješću o posjetiteljima djevojka se od samog početka ponašala jako čudno. Sjedila bi i tiho pila sama, a onda bi odjednom postala jako otvorena i druželjubiva. Drugi gosti su tvrdili da je čak tražila svog dečka po hotelu, iako on uopće nije bio u Egiptu s njom. 

Istog dana su članovi njezine obitelji počeli primati čudne SMS poruke. Magdalena se u njima ponašala kao da su i oni s njom u Egiptu, neprestano ih ispitujući kada će doći u njezinu sobu. Rekla im je i da u svojoj sobi čuje glasove. O njezinom uznemirujućem ponašanju Magdaleninu je obitelj izvijestio i njezin turistički agent Mahmud Hairi. Također im je slao fotografije i videozapise njezinog bizarnog ponašanja poput ležanja u hodniku i pokrivanja lica u krevetu.

Četvrtak

Magdalenina zabrinuta obitelj zbog stravičnih je okolnosti odlučila djevojci organizirati let kući. Međutim, prvi dostupan povratni let bio je u subotu. Do četvrtka navečer djevojka je postala potpuno histerična te ju je osoblje hotela uzaludno pokušavalo umiriti.

Petak

Gosti hotela mladu Poljakinju su ujutro zatekli kako gola leži u hodniku, bez svijesti. Osoblje hotela potom ju je odvezlo u bolnicu, ali ona se tamo ponašala normalno - zbog čega su je otpustili vrlo brzo. Magdalena se potom vratila u hotel.

Subota

U subotu oko šest sati ujutro Magdalena je pokušala izvršiti samoubojstvo skokom sa zgrade hotela. U naumu je spriječilo osoblje hotela. Djevojka je kasnije istog dana došla na aerodrom, kako bi letjela kući, ali zbog njezinog čudnog ponašanja osoblje joj nije dozvolilo ukrcaj u let. Djevojku hotel nije primio natrag zbog sve neurotičnijeg ponašanja koje je mnoge zabrinjavalo i uznemiravalo. Zbog toga je Magdalena kontaktirala svog dečka, ali ne sa svog mobitela, već preko broja turističkog vodiča Mahmuda. 

Na videozapisu kojeg je snimio njezin dečko da se primijetiti da se Magdalena ljulja naprijed i natrag, da priča nerazumljivo te da konstantno spominje slovo "M". Tijekom poziva govorila je veoma zabrinjavajuće stvari i molila je dečka da dođe po nju. Video se završava kada Mahmud uzima telefon i kaže Markusu na poljskom "ovo je gubljenje vremena". Ovaj čovjek zbog videozapisa je kasnije osumnjičen za Magdalenino ubojstvo, ali njegova umiješanost u djevojčin koban kraj nikada nije dokazana. 

Nakon poziva, Mahmud je Magdalenu ponovno odveo u bolnicu, a njezin prijatelj Maciej je krenuo iz Poljske prema Egiptu kako bi je doveo kući. Ona je u bolnici odbijala preglede te je pružala fizički otpor prema zdravstvenim djelatnicima. Kada su je uhvatili, odvedena je u privatnu sobu, gdje je za krevet bila privezana ručnicima.

U jednom trenutku je Magdalena trebala na WC, zbog čega joj je medicinska sestra odvezala ručnike. Ona je, međutim, u tom trenutku napala te je otrčala do prozora i skočila s drugog kata. Preminula je na licu mjesta od zadobivenih ozljeda. 

Teorije

Ovo je navelo mnoge da se zapitaju da li se djevojka ubila zbog problema s mentalnim bolestima ili je bježala od nekoga. Prema različitim teorijama, djevojka je "poludjela" zbog droga, Mahmud ju je htio ubiti ili je bježala od trgovine ljudima. Bilo je i lažnih vijesti u poljskim medijima koji su tvrdili da je Magdalena ubijena. Tako je poljski tabloid "Pudelek" objavio je priču s naslovom "27-godišnja Poljakinja UBIJENA U EGIPTU!" s netočnim navodima da je pronađena u svojoj sobi s misterioznim povrjedama glave. Priča je uključivala i navode Magdalenine sestre da je djevojka bila silovana na spoju na kojeg je tamo otišla. Tabloid "Fakt" pisao je da je, iako je pala s prozora, u tom trenutku Magdalena bila bez svijesti - te da je ubijena.

Društvene mreže donijele su zaključak da je Magdalena doživjela nervni slom jer je bila grupno silovana u sadomazohističkom ritualu zvanom taharrush igra, što znači "grupno uznemiravanje". Prema tjedniku "Vprost" taj je ritual "Neka vrsta javne kazne za zločesto ponašanje žene", pri čemu "muškarci okružuju žrtvu i dodiruju njena intimna mjesta". Glavna teorija zavjere tako je bila vezana uz seksualno zlostavljanje i Mahmuda Hairija.

Detektiv Magdalenine obitelji je za list "Dziennik Łodzki" rekao da ne vjeruje u egipatsku verziju događaja te da Žuk nije mogla umrijeti od pada s drugog kata zbog svog atletizma i maratonskih treninga. Umjesto toga, zaključio je da ju je drogirala "organizirana banda", u kojoj je turistički vodič imao "ključnu ulogu". U videozapisu s YouTubea je tvrdio i da je Mahmud bio taj koji je spriječio njezin povratak u Poljsku.

Ipak, prema obdukciji koju su izvršila dva tima poljskih stručnjaka uspostavljeno je da Magdalena nije bila žrtva nasilja ili seksualnog napada. Jedine povrede koje su pronađene bile su one od pada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 16:05