StoryEditorOCM
PanoramaISPOVIJEST oskarovke

‘Otac je tri puta pucao na nas, a onda ga je mama ubila.‘ Djetinjstvo je slavnoj glumici ostavilo neizbrisive traume

Piše I. P.
10. lipnja 2024. - 15:22

Životna priča Charlize Theron jezivija je od nekih filmova u kojima je glumila, posebno kada je reč o njenom djetinjstvu, koje, kako je više puta isticala, ne bi poželjela ni najgorem neprijatelju.

Odrasla je na farmi u gradiću blizu Johannersburga. Otac joj je bio alkoholičar koji je maltretirao nju i majku, piše Story.hr.

Oca je opisala kao jako bolesnog čovjeka, pored kojeg joj je život bio pakao. Jedne noći  otac je došao kući pijan. Uzeo je pištolj prijeteći da će ubiti Charlize i njezinu majku.

image

Charlize Theron

Frederic J. Brown/Afp

‘Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata dok je on gurao vrata.Napravio je korak unatrag i pucao u vrata tri puta. Nijedan nas metak nije pogodio, što je pravo čudo. Ali, ona je u samoobrani pucala na njega‘, rekla je Charlize i dodala da se ne srami o tome govoriti. 

Njezina majka nije osuđena, jer je sud zaključio da se radilo o nužnoj obrani, piše Story.

Inače, Charlize se proslavila s 16 godina. Prvotno je bila manekenka u Milanu kamo se preselila s majkom, da bi se tri godine kasnije ipak odlučila na glumu i preselila u Los Angeles. 

Dobitnica je Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu ‘Čudovište‘. Za ulogu u filmu morala se udebljati 15 kila.

Ljubila je nekoliko slavnih kolega. To su Sean Penn, Keanu Reeves, Stephen Jenkins i Stuart Townsend, no za ni jednog se nije udala.

Prije 12 godina posvojila je dječaka Jacksona, a tri godine kasnije i djevojčicu August.

Kad je Jackson imao tri godine, glumica je shvatila da je on transrodna osoba. Charlize je svojedobno rekla da je njenoj transrodnoj kćeri s godinama sve teže jer joj se svi obraćaju u muškom rodu. I ona je jednom prilikom u intervjuu upotrijebila tu zamjenicu, a kada je došla kući, Jackson ju je zamolila da priča o njoj kao djevojčici, piše Story.hr.

image

Charlize Theron

Luca Carlino/Nurphoto Via Afp

‘Povrijedila sam njezine osjećaje kad god sam o njoj govorila novinarima koristeći pogrešne zamjenice. U tom trenutku sam odlučila da ne želim biti takva majka i odlučila sam naglas govoriti istinu i podržati svoje dijete‘, rekla je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2024 00:59