StoryEditorOCM
PanoramaHTJELI UŠTEDJETI

Organizatori popularnog festivala Tomorrowland suočavaju se s novčanom kaznom većom od milijun eura, znate li zašto?

Piše MOZAIK SD
1. kolovoza 2024. - 13:13

U Flandriji, dijelu Belgije u kojem se govori nizozemski, od lipnja prošle godine dopušteno je nuditi samo čaše za višekratnu upotrebu na raznim događajima.

Na festivalu Tomorrowland, koji se održava u blizini Antwerpena i smatra se jednim od najvećih festivala elektroničke glazbe na svijetu, ove su godine čaše za višekratnu upotrebu korištene samo u određenim zatvorenim prostorima, poput VIP prostora. Budući da su ove godine pili uglavnom iz jednokratnih čaša, organizatorima festivala prijeti novčana kazna veća od milijuna, piše Euronews. 

Na temelju izvješća flamanskog ministarstva, sada je na uredu javnog tužitelja hoće li kazneno goniti organizatore ili cijeli slučaj prebaciti Uredu za novčane kazne Ministarstva okoliša. Iznos novčanih kazni može biti i do dva milijuna eura. Osim toga, mogli bi se uzeti u obzir i troškovi koje je festival uštedio nauštrb neusklađenosti. Nadzorna tijela trenutačno procjenjuju taj iznos na više od 1,5 milijuna eura, rekla je glasnogovornica.

Prošle godine bile su moguće iznimke u slučaju da su organizatori još uvijek imali zalihe čaša za jednokratnu upotrebu. Prema flamanskom Ministarstvu okoliša, iznimka se odnosila i na Tomorrowland, gdje su očito željeli potrošiti svoje zalihe čaša za jednokratnu upotrebu i ove godine.

Grad Boom bio je domaćin festivala Tomorrowland od 19. srpnja do nedjelje sa stotinama tisuća posjetitelja. Prema belgijskoj policiji, na festivalu je uhićeno ukupno 149 osoba, od kojih 29 zbog trgovine drogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:15