StoryEditorOCM
PanoramaSAVRŠEN IZBOR

Od cijena u trgovinama vas boli glava? Posadite ovih pet brzorastućih vrsta povrća i već ih možete jesti za mjesec dana

Piše MOZAIK SD
12. ožujka 2024. - 07:53

Brza berbe neodoljiva je za vrtlare željne da što prije uživaju u plodovima svog rada. Srećom, postoji raznolik izbor povrća koje je spremno za konzumaciju u samo 30 dana, što ga čini savršenim izborom za one koji traže brze rezultate. Evo pet najpoznatijih koji će vam omogućiti berbu u rekordnom vremenu, piše Dom i dizajn.

image
Shutterstock

Rotkvice

Rotkvice su šampioni među brzorastućim povrćem i često su spremne za berbu nakon samo 20-30 dana. Ovi živahni, hrskavi korijeni dodaju papreni štih salatama, a nezaobilazni su na uskrsnom stolu.

image
Shutterstock

Mladi špinat

Odlučite se za mlade vrste špinata i moći ćete ubrati nježne listove unutar 25-30 dana. Ovo povrće bogato hranjivim tvarima je svestrano i može se uživati u salatama, smoothiejima ili kratko prženo na tavici.

image
Shutterstock

Zelena salata

Određene sorte salate mogu se ubrati unutar 30 dana. Uživajte u neprekidnoj berbi rezanjem lišća po potrebi, dopuštajući biljci da proizvede više za buduće branje.

Kelj

Neke sorte kelja, poput Dwarf Blue Curled ili Red Russian, mogu se ubrati kao mlado zelje za 25-30 dana. Ovi listovi bogati hranjivim tvarima savršeni su za salate i smoothieje.

Rukola

Rukola, sa svojim prepoznatljivim paprenim okusom, brzorastuća je zelena biljka koja može biti spremna za berbu u roku od 20-30 dana. Stavite je u salate, sendviče kao dodatak na pizzu ili napravite posteljicu od rukole uz meso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:35