StoryEditorOCM
PanoramaINTRIGE NE PRESTAJU

‘O, Bože, zašto to moram zataškavati?‘: svjedočanstva pogrebnika otkrivaju jezivo stanje Marilyn Monroe u trenutku smrti

Piše Scena SD
27. prosinca 2023. - 08:29

Marilyn Monroe je, u trenutku smrti, imala tek 36 godina. Javnost je 5. kolovoza 1962. doznala da je glumica preminula od prevelike doze sedativa. Od trenutka smrti krenule su se nizati teorije zavjere koje nisu prestale ni 61 godinu nakon odlaska hollywoodske dive.

Posljednje napise potakle su prenesene izjave direktora pogrebnog poduzeća, koji je pomogao pripremiti tijelo Marilyn Monroe za pokop, a koji je otkrio jezive detalje o stanju glumice nakon što je pronađena mrtva, piše Stil.

Allen Abbott i Ron Hast napisali su knjigu u kojoj su se prisjetili što se dogodilo tog 5. kolovoza.

Abbott tvrdi da je glumičino tijelo bilo puno ljubičastih mrlja.

"Bilo je teško povjerovati da se radi o slavnoj ljepotici Marilyn Monroe. Izgledala je poput prosječne starije žene koja nije previše pazila na svoje tijelo. Bilo je očito da su okolnosti u kojima je preminula jako pogoršale njen izgled. Umrla je licem prema dolje, na licu su joj ostale ljubičaste krvave mrlje, a vrat joj je bio jako natečen", prisjetio se pogrebnik.

image
/Photo12 Via Afp

Dodao je kako i je bilo vidljivo da već neko vrijeme nije bojala kosu, jer je imala veliki tamni izrast.

"Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile jako ispucale, nokti zapušteni", otkrio je pogrebnik.

Abbott je također rekao da su među njezinim stvarima pronašli lažne grudi, no njima nisu pripremili pokojnicu, već su joj grudnjak napunili vatom.

image

Posljednji dom Marilyn Monroe, imanje u Brentwoodu u Kaliforniji

Mario Tama/Getty Images Via Afp

Ali što se dogodilo one noći kad je Marilyn umrla? Svi su bili šokirani kada su saznali da je slavna glumica preminula. Kažu da je posljednjih dana života bila sretna, euforična i puna života.

Autorica knjige "Monroe" tvrdila je da ju je 4. kolovoza oko 19 sati nazvao prijatelj, glumac Peter Lawford, koji je i zet predsjednika Johna F. Kennedyja, koji je ispričao da je "zvučala tromo i depresivno".

Njegova priča ne poklapa se sa svjedočenjem njezine kućne pomoćnice, koja je rekla da je Marilyn u to vrijeme nazvao sin njezinog bivšeg supruga, Joe DiMaggio Jr., a koji je za Los Angeles Times rekao da je Marilyn zvučala sasvim normalno, kao i obično.

image

Marilyn i Joe DiMaggio

-/Afp

Nakon njihovog razgovora, kućna pomoćnica Eunice je ispričala kako je i ona kratko razgovarala s Marilyn, koja je kasnije otišla u svoju sobu. Tada ju je posljednji put vidjela živu.

Eunice je isprva izjavila da se zabrinula kada joj glumica nije odgovorila na kucanje, te je pozvala psihijatra Ralpha Grensona koji je stigao nešto iza ponoći, dok točno vrijeme Euniceina poziva nije utvrđeno. Kako bi ušao u sobu, Ralph je razbio prozor, a u sobi je pronašao njeno beživotno tijelo. Marilyn je držala telefonsku slušalicu u ruci.

Policija je pozvana tek u 4:25 ujutro, dok su liječnici tvrdili da im treba dozvola studija "20th Century Fox", s kojim je Marilyn surađivala na snimanju filma.

Zna li ona više?

Iskazi kućne pomoćnice su se i mijenjali, što je produbilo dodatne sumnje.

Najprije je ispričala da je Marilynina psihijatra nazvala oko ponoći, da bi kasnije rekla da je to bilo oko 3 sata ujutro.

Više od 20 godina kasnije, biograf Anthony Summers razgovarao je s njom i zabilježio trenutak kada je stavila glavu u ruke i rekla: "O, Bože, zašto to moram zataškavati?".

image
/Photo12 Via Afp

"Što prikrivate, gospođo Murray?", upitao je.

"Naravno, Bobby Kennedy je bio tamo (4. kolovoza) i naravno, bila je afera s Bobbyjem Kennedyjem" - odgovorila je.

Kakvu je vezu imala Marilyn s obitelji Kennedy? Pričalo se da je Marilyn bila u vezi s predsjednikom Johnom F. Kennedyjem, kao i s njegovim bratom Robertom Bobbyjem Kennedyjem. Supruga glumca Deana Martina, Jean Martin, jednom je rekla da je Marilyn imala naizmjenične odnose s obojicom braće, bila je zaljubljena, osjećala se iskorištenom.

Na dan smrti nazvao ju je Bobby Kennedy, a ona je bila ljutita i povrijeđena.

image

Predsjednik Kennedy u kolovozu 1963.

Cecil Stoughton/Zuma Press/Profimedia/Cecil Stoughton/Zuma Press/Profimedia

Biograf James Spada ne smatra da je "ubojstvo zataškano".

"Kennedyjevi nisu mogli riskirati da se ovo otkrije, jer bi to uništilo predsjednika. No zataškavanje, koje je trebalo spriječiti da itko otkrije da je Marilyn intimno povezana s obitelji Kennedy, pogrešno je protumačeno kao zataškavanje činjenice da su je oni ubili" - drži on.

Mnogi su se biografi složili da su policijski inspektori i forenzičari "bili beznadežno aljkavi".

"Previše je oprečnih priča. Nitko ne zna istinu. Nitko nikada neće saznati istinu" – rekao je Michael Selsman, posljednji PR agent Marilyn Monroe i autor knjige “Sve je ponos”, piše Stil.

image

U razgovoru s talijanskom glumicom Ginom Lollobrigidom

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 16:28