StoryEditorOCM
Panoramazahvat iz pakla

Novi šok za obitelj Britanke koja je umrla na estetskoj operaciji u Turskoj; Sestra: ‘Nedostaju joj neki organi‘

Piše mozaik sd
22. kolovoza 2024. - 14:55

  Kaydell Brown, 38-godišnja Britanka i majka dvoje djece, koja je otputovala u Istanbul na brazilsko podizanje stražnjice, zatezanje trbuha i operaciju grudi, što je platila 5400 funti, preminula je tijekom operacije. 

 To je šokiralo njenu sestru Leanne, koja je također trebala otputovati na estetsku operaciju na istu kliniku. Da šok bude veći, sestra je utvrdila da Kaydell nedostaju neki organi i da kliniku treba zatvoriti.

Leanne je o tome javno progovorila u videu na TikToku gdje je kazala da obitelj nije bila obaviještena ni upitana za dopuštenje za uzimanje organa. U videu je navela podatak kako je britansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da je nakon estetskih operacija u Turskoj od 2019. godine umrlo 28 Britanaca.

@dailymirror British mum dies & her organs missing getting butt lift in Turkey #dailymirror #breakingnews #fyp ♬ original sound - Daily Mirror

Međutim iz istanbulske klinike su priopćili da je državni liječnik pregledao tijelo u operacijskoj sali i nije identificirao organe koji nedostaju. Sugerirali su kako je  moguće da je vladin ured mrtvozornika uzeo dijelove organa u postupku utvrđivanja uzroka smrti. Iz klinike, čijim postupcima Leanne nije zadovoljna, obavijestili su da su u 13 godina izvršili nešto više od 23.000 estetskih operacija i izgubili dva pacijenta, što je stopa smrtnosti daleko ispod  prosjeka u većini razvijenih zemalja, piše Mirror

“Vlada Ujedinjenog Kraljevstva aktivno surađuje s turskom vladom o tome kako podržati sigurnost pacijenata koji  putuju u Tursku na liječenje. Pozivamo sve koji razmišljaju o kozmetičkom zahvatu u inozemstvu da istraže tretman, kvalifikacije kliničara i propise u zemlji u koju putuju”, poručili su iz britanske vlade uz sućut obitelji preminule Kaydell Brown.

image

Britanska vlada pozvala je sve koji razmišljaju o estetskom zahvatu u inozemstvu da istraže tretman, kvalifikacije kliničara i propise u zemlji u koju putuju (ilustracija)

/Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:18