StoryEditorOCM
PanoramaZlatna Slavonija

Novi jelovnici u ugostiteljskim objektima Požeško-slavonske županije slave tradiciju na originalan i suvremen način

Piše promo
5. prosinca 2022. - 14:18

Zapečeni batat s kulenovom sekom, salata od ječma s crnom repom, bučinim uljem i švarglom, filet pastrve omotan slaninom na ječmenoj kaši u umaku od graševine, ragu od crne svinje u crnom vinu, pečene jabuke s cimetom u umaku od vina… Sve je fino i neodoljivo, a tek kad se sljubi s vrhunskim, nagrađenim vinima lokalnih vinarija iz čak tri vinogorja, među kojima je i u svijetu poznato Kutjevo, dobije se potpuna nota okusa. 

Ova lijepa eno-gastro priča Zlatne Slavonije ispričana kroz nove jelovnike i vinske karte slavi više od sedamsto godina tradicije u vinogradarstvu i vinarstvu, trud malih proizvođača, vještinu slavonskih kuharica i moć njihovih recepata koji i danas zavode najzahtjevnija nepca. 

image

Doživi okuse 

TZ PSŽ

Vrhunska priča za gurmane i vinoljupce 

Da uz dobru vinsku priču ide i ona gurmanska znaju u Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije u čijoj se organizaciji tijekom godine provodio opsežan projekt „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“. 

Više od osamdeset kuhara, konobara, vlasnika ugostiteljskih objekata i vinarija prošlo je nekoliko ciklusa edukacija pod vodstvom vrhunskog chefa Branka Ognjenovića i nagrađivanog sommeliera Darka Lugarića, a ovaj je poznati hrvatski dvojac i kroz individualna poslovna savjetovanja u šest ugostiteljskih objekata na području Požeško-slavonske županije prenio znanja i vještine potrebne za vrhunsku prezentaciju tradicionalne kuhinje na suvremen način.

image

Darko Lugarić i Branko Ognjenović 

TZ PSŽ
 

Potpun doživljaj destinacije 

Uz eno-gastro radionice i čak četiri vinske radionice, održane su i radionice o buffet stolu, event ponudi, uvodu u kavu i zanimanje barista, domaćim jakim alkoholnim pićima i likerima, te zero waste konceptu koji je sastavni dio održivog ugostiteljstva. Cjelogodišnji ciklus edukacija na području Požeško-slavonske županije završio je 1. i 2. prosinca 2022. godine radionicama na temu autorskih toplih koktela baziranih na lokalnim vrhunskim jakim alkoholnim pićima, a sve prilagođeno periodu godine. Time je zaokružen sustavan i cjelogodišnji niz edukacija svih razina djelatnika u ugostiteljstvu kako bi se direktno utjecalo na eno-gastro ponudu cijele destinacije.  

image

Vinska radionica 

TZ PSŽ

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije zna da modernim načinom prezentacije tradicijskih jela, vrhunskih u svijetu nagrađivanih vina i namirnica malih, lokalnih proizvođača, doživljaj destinacije postaje potpun, a da je integrirano upravljanje kvalitetom turističkih proizvoda i usluga preduvjet napretka i turističkog rasta. 

image
TZ PSŽ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 13:01