StoryEditorOCM
PanoramaEgg Crack Challenge

Novi bizaran trend: Majke razbijaju jaja o glave svoje djece, a dok mališani plaču, mame urlaju od smijeha

Piše MOZAIK SD
26. kolovoza 2023. - 13:59

Na TikToku se pojavio novi, bizaran trend koji uključuje roditelje, najčešće majke i njihovu djecu.

Ovaj trend se zove Egg Crack Challenge, a sastoji se od toga da majke razbijaju jaja na glavama svoje djece.

Naime, majke za razbijanje jaja koriste čela svoje djece i to snimaju, a obično se snimaju dok zajedno pripremaju jelo, piše klix.ba.

Reakcije mališana su različite - neki se nasmiju, dok se neka djeca prestraše i zaplaču. Majke se u svakom slučaju smiju i ponosno snimaju.

Mnogi smatraju da je trend štetan i da majke influenserice pretjeruju.

"Smatram da bi trendove trebalo pratiti, ali ne smijemo ići u krajnost, pogotovo kada su tu uključena djeca. Taj trend je prvenstveno uključivao momka i djevojku, ali su vjerojatno majke koje prave sadržaj s djecom odlučile da malo promijene trend i to nije ispalo kako treba", rekla je influenserica Eleonora Predin u emisiji "150 minuta".

Katarina Jonev, stručnjakinja za sigurnost djece na internetu, smatra da bi ovakve roditelje trebalo prijavljivati.

"Ovaj trend ne vodi ničemu osim direktnog oduzimanja dostojanstva vlastitom djetetu. Kada pričamo o djeci, njihov identitet i blagostanje bi trebalo biti na prvom mjestu, a mi se posljednjih godina suočavamo s tim da roditelji prelaze tu granicu dobrog ukusa i toga kako izlažu svoju djecu na internetu. Ovo bi trebalo prijavljivati, sankcionirati i skidati s društvenih mreža. Ne da bismo prijavljivali te mame, već da bismo zaštitili tu djecu", istakla je Katarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:32