StoryEditorOCM
Panorama‘škola‘ na cesti

Norveški influencer šokiran ‘narodnim običajima‘ koje u prometu njeguju u BiH: ‘Da ti nije palo na pamet zatrubiti‘

Piše mozaik sd
24. travnja 2023. - 20:00

Poznati norveško-somalski "travel bloger" Mozzy početkom veljače odlučio se privremeno doseliti u Sarajevo i od tada obilazi brojne gradove i lokacije u susjednoj BiH, prenosi klix.ba.

Osim što na svom Instagram profilu, gdje ga prati preko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta, promovira kulturne i prirodne ljepote BiH, Mozzy također objavljuje video snimke nekih neobičnih situacija na koje naiđe tijekom svojih putovanja.

Među ostalim, objavio je i video u kojem se vidi kako je vozač ispred njega zaustavio automobil kako bi - kratko porazgovarao s jednim prolaznikom, očito mu poznatim. Znate kako to već ide, nije to ni kod nas u Hrvatskoj stran "običaj".

"Pogledajte ovo, pogledajte. Oni razgovaraju, a iza njih... Što da radim? Katastrofa", govori Mozzy u videu, te je pitao svoje pratitelje jesu li oni doživjeli takvu situaciju.

"Kakva je žurba. Trebao si izići i pridružiti im se", "Polako, opusti se. Mi nismo Amerika", "Pričekaj malo pa objavi na Instagramu... Taj balkanski stav.... Ruke iza leđa", "U Bosni si, to je normalno", pisali su pratitelji koje je video nasmijao.

Ipak, neki su mu preporučili da nikako ne radi jednu stvar.

"Da, i ako se usudite zatrubiti, oni bi mogli postati agresivni", "Htio sam napisati isto. Zatrubi ako se usuđuješ!", "Samo sjedi i čekaj. Ako zatrubite, mogli bi izazvati svađu. Nema smisla raspravljati", savjetovali su ga.

Inače, na društvenim mrežama ovaj influencer je poznat kao "Travel of Mozzy", a svoj sadržaj dijeli na YouTubeu, Instagramu i TikToku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:48