StoryEditor
PanoramaBOGAT PLIJEN

Nikad razjašnjen slučaj: razbojnici odjeveni u svećenike opljačkali banku u Zemunu i pobjegli sa 150.000 eura

Piše PSD
7. siječnja 2022. - 10:41

Razbojnici maskirani u svećenike 6. siječnja 2004. godine ukrali su iz poslovnice u Zemunu bogat plijen. Na ovaj slučaj, koji je prije 18 godina zaintrigirao građane Srbije, a ni danas nije riješen, podsjeća portal Volim Podgoricu.

Maskirani muškarci provalili su u poslovnicu banke u Zemunu oko 17 sati na Badnju večer i iz nje ukrali novac u vrijednosti 150.000 eura.

Nevjerojatna pljačka dogodila se pred sam kraj radnog vremena banke. U nju su, kako su tada izvještavali mediji, ušla tri svećenika i pridružila se klijentima koji su već čekali u redu. Navodno im je prišao čuvar kako bi pomogao te ih odveo ih do šaltera.

“Hristos se rodi, ovo je pljačka”, povikali su tada lopovi u haljama, s lažnim bradama.

– Lopovi su ispod haljina izvadili duge cijevi, razoružali zaštitara, natjerali sve prisutne da legnu na pod i uz prijetnju da će pucati tražili novac. Pronašli su sef, iz njega izvadili novac i stavili plijen u vreće – izvještavali su tada mediji.

Bogat plijen

Ekspozitura u Glavnoj ulici poslije ove nesvakidašnje krađe ostala je bez 100.000 eura, četiri milijuna dinara, 20.000 dolara i 11.000 švicarskih franaka, što je u to vrijeme bilo oko 150.000 eura!

Pljačkaši su se dali u bijeg kroz glavnu zemunsku ulicu, dok su ih prolaznici u čudu gledali.

Osim novca, odnijeli su i tri video-kazete sa snimkom njihova razbojništva, ali im je promakla četvrta. Upravo na tom videu zabilježena je pljačka, pa se očekivalo da ce “svećenici” brzo 'pasti'. Međutim, do današnjeg dana ova neobična pljačka nije razriješena.

Mediji su izvještavali da je ova banda zapravo dio grupe koja je kasnije uhićena i osuđena pred Specijalnim sudom. Grupa koja je 'pala' zbog serije pljački pumpi i pošti bila je osumnjičena i za ovo razbojništvo. Međutim, dokazi protiv njih nisu prikupljeni. Do danas nije dokazano da su oni zapravo bili lažni popovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 05:41